Спецпроєкти

Маніфест свободи нового покоління: Жити тут і зараз


Покинути офісну роботу та вирушити в кругосвітку, взяти вихідний посеред робочого тижня, щоб зустрітись з друзями, пофарбувати волосся в рожевий, без вагань стрибнути з парашутом – життя одне, і сучасна молодь проживає його на повну. Вона вражає своїм талантом та відчайдушним характером. 

У цьому матеріалі ми в партнерстві з брендом Jack Daniel’s розповімо про цінності нового покоління та речі, які надихають його жити сміливо та максимально використовувати кожен момент.

Jack Daniel’s – виробник одного з найпопулярніших віскі у світі з більш ніж 150-річною історією. У 2020 році бренд запустив найбільшу рекламну кампанію за всю історію Jack Daniel’s. Відеоролик до неї зняли в Україні, а продакшном займалася київська студія Radioaktive Film.


Представники сучасного покоління: які вони, чим живуть, що їх надихає?

Виходять за межі, загальноприйняті та власні

Мислити вільно, пропонувати божевільні ідеї та втілювати їх у життя, транслювати свої думки на публіку та пропонувати те, що не запропонує ніхто інший. Немов герої фільму «Неймовірне життя Уолтера Мітті», вони щодня вирушають у дивовижну подорож життям без страху та сумнів. 

Піклуються про здоров’я

Для них здоров’я – одна з найголовніших життєвих цінностей. Як фізичне, так і ментальне. Вони проводять щорічні чекапи організму, займаються спортом, ведуть активний спосіб життя, медитують та працюють із психологом.

Дослідження аналітичного центру CEDOS показало, що українська молодь найменше схильна економити на медичних послугах. Сучасне покоління знає, що піклування про власне тіло дає енергію розвиватися в роботі, навчанні, стосунках, реалізувати ідеї та кайфувати від цього.

Вважають, що в сучасному світі сила не про м’язи, а про характер

Характер у тому, щоб захищати свої інтереси, не боятися говорити, коли щось не подобається, або навпаки, коли в захваті. У вмінні робити вибір на користь чогось ризикованого, але такого бажаного, і не відступати перед перешкодами.

Цих принципів дотримується наймолодший self-made мільярдер світу, 26-річний Остін Рассел. Вступивши до Стенфордського університету, він покинув його після першого курсу та у 17 років заснував компанію з розроблення датчиків для безпілотних авто Luminar Technologies. Рассел ризикнув, проявив стійкість характеру й вивів свою компанію в лідери. Сьогодні її вартість оцінена у 3 мільярди доларів.

Дозволяють собі самовиражатися, приймають свої особливості та дивацтва

Вони приймають себе та абстрагуються від думок оточення. Кілька днів ні з ким не розмовляти, або навпаки, виступати перед публікою зі стендап-шоу, знімати ролики для TikTok, міксувати новий диджей-сет, виїжджати в ліс, щоб просто побути наодинці. Бути собою це означає робити те, що хочеться, а не те, що очікують інші. І це чудово.

«Ключ до успіху – йти, не обертаючись на думку інших», – говорить німецький художник Леон Левентраут.

23-річний митець точно знає ціну цим словам, адже на його шляху було безліч перешкод. Заради малювання Левентраут покинув школу, а Дюссельдорфська академія мистецтв відхилила його заявку до вступу. Зараз він один із найпопулярніших художників сучасності. Колекціонери та галеристи порівнюють його експресивно-абстрактні роботи з Пікассо та Баскією. Леон радить усім не сумніватися у своїх знаннях і вміннях.

Хочуть насолоджуватися собою, відриватися та весело проводити час

Вони можуть сьогодні менеджерити колективом, брейнштормити ідеї просування бізнесу чи вести подкасти на тему літератури, а вже через тиждень – подорожувати автостопом Грузією та жити в наметі, вирушити у велотур Америкою чи влаштувати ретрит у горах без телефона та інших гаджетів

«Відпочинок – це свобода, це вільність, це не примушеність ні до чого. Це абсолютна безтурботність і бажання робити те, що хочеться саме зараз»,влучно описує один з учасників Дослідження дозвілля і культурних потреб міської молоді в Україні.

Цю сміливість бути собою розділяє бренд Jack Daniel’s. Платформа бренду «Живи момент» (Make It Count) – не про напій, а про його споживачів: сміливих та енергійних, які не чекають влучного часу, аби втілити свої бажання, живуть тут і зараз.

«Залишайся собою. Слідуй власному внутрішньому компасу та використовуй усі можливості, які дарує тобі життя. Насолоджуйся кожною миттю, святкуй свої маленькі та великі перемоги»,закликає бренд.

То хто ж вони такі, сміливі та креативні споживачі Jack Daniel’s? У чому їхнє натхнення, та як вони втілюють свої бажання в реальність? Ми запитали в Дмитра Ананьєва та Євгена Білоусова.

Ананьєв Дмитро – керівний партнер готельного комплексу «Брик», засновник мережі кав’ярень «Тишина» та ресторану мексиканського стрит-фуду El Gastronomo Mucho, закоханий у саунд диджей.

Життєве кредо

Життя – не минуле й майбутнє, життя – це момент. 

Час – найцінніший ресурс.

Будь у моменті та цінуй час (свій та чужий).

Про свободу

Для мене свобода – у самовираженні, можливості бути собою, звільнившись від шуму оцінки оточення. 

Про те, як бути собою та залишатись вірним своїм цінностям

Бути собою – приголомшливо! Бачиш як змінюється світ навколо тебе. Це свого роду фільтр – зайві відвалюються!

Немає сенсу залишатися вірним своїм цінностям менше, ніж на сто відсотків.

Так – це так!

Де ви знаходите сміливість слідувати своєму поклику?

В людях.

Мені подобається оточувати себе людьми у яких я вчуся новому, хто робить мене сильніше, хто своєю свободою мотивує бути краще.

Про насолоду життям

Саме тоді, коли полюбиш себе, усвідомиш цінність часу та важливість моменту – насолода буде нескінченною.

Про святкування маленьких і великих перемог

Щоразу кажу собі: «Ти – молодець! Ти зробив усе правильно». 

Євген Білоусов – співзасновник кав’ярень Blur Coffee та Whitebeard Blackbird, азійського бістро Whai Thai та Octo Tower, співзасновник освітнього простору OCTO school.

Життєве кредо

Жити весело й пишатися зробленим у будь-якому настрої.

Про свободу

Дуже суб’єктивна штука, але мені здається в сьогоднішніх реаліях це більше про вибір: що робити, ким стати. Ми вільні вирішувати для себе те, ким хочемо бути та в які межі себе ставити. Статуси, демографія й походження не мають значення, якщо є бажання й сила волі.

Про джерело натхнення

У мене все просто: чим менше понтів, як шарів у капусти, тим більше тебе. Намагаюся завжди дивитися на себе з боку й розбирати, що роблю правильно, а що ні.

Хочеться залишити після себе історію та пишатися зробленим. Дуже хочеться.

Про насолоду життям

Перед насолодою є купа виконаної роботи. Складної та не дуже приємної роботи. Нервів. Хворих тем. І все це для того, щоб подивитися на результат і побачити, що насолоджуватися є чим.

Про святкування маленьких і великих перемог

Тут у мене найбільша проблема – я часто забуваю це робити.

Відпочивати, зупинитися та кайфувати. Ми навіть у святкуванні днів народження наших проєктів забуваємо, що це свято. Все через призму завдань і роботи. Але якщо я можу порадити щось читачам, то раджу так не робити. Хваліть себе, це корисно!

Життя одне. Ціни кожну його мить, радій як великим перемогам, так і дрібницям, виходь за межі та розширюй кордони. Щодень – привід кайфувати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram