Спецпроєкти

Дешевий трюк і стереотипи: Netflix у серіалі «Емілі у Парижі» показав українку неосвіченою злодійкою


На стримінговому сервісі Netflix вийшов другий сезон серіалу «Емілі в Парижі», де українку показали неосвіченою злодійкою без смаку. Це викликало багато критики.

Що сталося

Netflix у середу, 22 грудня, презентував другий сезон серіалу «Емілі в Парижі». Прем’єра відразу викликала обурення в українських глядачів. Річ у тім, що новий персонаж – киянка Петра – постає в серіалі як злодійка та модниця без відчуття смаку. Окрім цього, у серіалі загострюють особливу увагу на тому, що Петра з Києва.

За сюжетом, дівчина приїхала з Києва до Парижа та у 4-й серії на курсах французької мови знайомиться з головною героїнею. Дівчата вирушають разом на прогулянку, щоб попрактикуватися французькою. За сюжетом, Петра шокує Емілі своєю малоосвіченістю та поведінкою.

Українка Євгенія Гаврилко, яка живе в Парижі, уже подивилася серіал та першою звернула увагу на те, як автори серіалу представили в ньому українку. Про це блогерка написала в Instagram. Текст вона написала англійською мовою та відзначила в пості офіційну сторінку Netflix, щоб привернути увагу авторів до використання «стереотипів, які руйнують світ і міжкультурні відносини».

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Eugenié (@eugeniahavrylko)

Емігрантку з України Петру показали зухвалою, неосвіченою і занадто емоційною дівчиною. Блондинка з накрученим волоссям, недоречним макіяжем, у піджаку яскравого кольору та масивними прикрасами – саме так творці серіалу вирішили показати українку. Окрім того, у серіалі Петра вчить головну героїню, як красти одяг із магазинів.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь