Спецпроєкти

Mercedes-Benz показала електрокар Maybach із сонячною панеллю


Компанія опублікувала фото прототипу електрокара Project Maybach, який створили разом із дизайнером Вірджил Абло.

Про це пише dezeen.

Який вигляд має новий електрокар?

Компанія Mercedes-Benz показала прототип електрокара Project Maybach. Компанія зазначає, що «дизайн, не схожий на будь-який інший із раніше розроблених у Mercedes-Benz».

Концепцію авто розробляли спільно з дизайнером Вірджил Абло. Він помер минулих вихідних від агресивної форми раку. Тому Mercedes-Benz присвятила цей електрокар йому.

Вірджил Абло назвав це авто історичним для жителів селищ. Електрокар розрахований на двох осіб, має додатковий багажник на даху. Салон виконаний із гладкої шкіри пісочного кольору – під колір корпусу.

Maybach працює на електриці та має сонячну панель під прозорим капотом, яку можна висувати на стоянці, щоб підзарядити авто.

«Особливість проєкту Project Maybach є результатом не лише його захопливих розмірів – майже шість метрів у довжину – та характеристик, але насамперед завдяки його унікальним контрастам; особливо завдяки тому, як природно автентичні елементи дизайну Mercedes-Maybach гармонійно поєднуються з новим дизайном», – завили в Mercedes-Benz.

Раніше ми розповідали, що Mercedes планує повністю перейти на виробництво електромобілів до 2030 року.

З 2025 року всі нові моделі Mercedes працюватимуть на електриці. Наступні п’ять років автокомпанія все ще вироблятиме старі моделі на двигунах внутрішнього згорання.

На реалізацію виробництва електромобілів компанія виділить 40 мільярдів євро. Також вони планують побудувати вісім нових заводів у всьому світі для виробництва електродвигунів і запустити глобальну мережу зарядних станцій.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь