Спецпроєкти

Космічний зонд NASA записав звук атмосфери супутника Юпітера – відео


Космічному апарату NASA вдалося записати звук прольоту повз супутник Юпітера Ганімед. Наразі науковці досліджують аудіозапис.

Про це йдеться на сайті NASA.

Деталі

Команда американської космічної місії «Juno», яка вивчає Юпітер, оприлюднила 50-секундний аудіозапис активності магнітного поля навколо його супутника Ганімеда. Цей супутник єдиний у Сонячній системі, який має магнітне поле.

«Аудіозапис, записаний під час прольоту повз Ганімед до Юпітера, пропонує драматичну подорож», – ідеться в матеріалі.

Для запису NASA скористалося технологією «Waves», яка записує електричні та радіохвилі, що виробляються в магнітосфері Юпітера. Аудіоролик показує різку зміну активності, коли зонд увійшов в іншу частину магнітосфери Ганімеда. Науковці припускають, що імовірно тоді апарат залишив нічну сторону, щоб увійти в денне світло. Проте вчені все ще досліджують аудіозапис.

Насправді люди ніколи б не почули цих звуків, навіть якби опинилися на Ганімеді, оскільки їх можна вловити лише за допомогою спеціального обладнання.

Jet Propultion Laboratory зазначає, що під час найближчого прольоту космічного апарата до Ганімеда, пристрій перебував на відстані 1038 км від поверхні супутника та рухався на швидкості 67 000 км/год.

Зазначимо, що завдяки Juno вченим NASA також вдалося скласти детальну геомагнітну карту Юпітера.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь