Спецпроєкти

Обладнання на 4 млн грн: поліція викрила нову криптоферму


Правоохоронці виявили незаконну ферму для майнінгу криптовалюти в Кривому Розі. Вона була незаконно під’єднана до комунальних електромереж.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Що сталося?

Зловмисники облаштували майнінг-ферму на резервній підстанції одного з комунальних підприємств. Під час майнінгу зловмисники незаконно під’єднувалися до комунальних електромереж.

Поліціянти під час обшуку майнінг-ферми виявили відеокарти та материнські плати, ноутбук адміністратора, жорсткі диски, флеш-носії, роутери та блоки живлення, за допомогою яких здійснювалося генерування криптовалюти. Загалом поліція знайшла спеціальне технічне обладнання на загальну суму близько 4 млн грн.

У діях правопорушників слідчі вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Зловмисники можуть отримати покарання у вигляді  7 до 12 років позбавлення волі без права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше ми розповідали, що поблизу Києва майнери криптовалюти вкрали електрики на мільйони гривень.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь