Спецпроєкти

«Порятунок в горах»: в Україні запустили застосунок для передачі сигналів SOS


В Україні запустили мобільний застосунок для передачі сигналів SOS. Він допоможе при виникненні надзвичайних подій в гірській місцевості.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Про застосунок

В Україні в рамках запуску системи GPS-моніторингу запрацював мобільний застосунок «Порятунок в горах».

Систему розроблено для вдосконалення безпеки туристів. Відтак, застосунок передаватиме сигнали SOS із точними географічними координатами.

Зареєстровані користувачі одним кліком можуть передати додаткову інформацію про своє місцеперебування тощо. Ця система передбачає підвищення рівня безпеки в гірському туризмі та вдосконалення системи управління підрозділами при організації пошуково-рятувальних заходів, а саме:

  • моніторинг пересування самостійних туристів та туристичних груп, що подорожують гірською місцевістю;
  • вдосконалення системи управління підрозділами при організації пошуково-рятувальних заходів в гірській місцевості через відслідковування в реальному часі поточного місця перебування пошуково-рятувальних груп та маршрутів їх пересування;
  • впровадження автоматизованого процесу прийому та опрацювання повідомлень про надзвичайні події від туристів та туристичних груп.

Система GРS-моніторингу складається з апаратно-програмного комплексу оперативного управління силами та засобами, автоматизованої системи прийому та опрацювання повідомлень про надзвичайні події, а також мобільного застосунку на ОС Android та iOS «Порятунок в горах».

Наразі система працює в тестовому режимі. Завантажити застосунок можна тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь