Спецпроєкти

Символ змін: Pantone назвав колір 2022 року


Інститут кольору Pantone показав головний колір 2022 року – ним став ліловий відтінок із назвою Very Peri.

Про це йдеться на сайті Pantone.

Very Peri

Для 2022 року Інститут кольору вибрав колір PANTONE 17-3938. Вони назвали його Very Peri. В описі кольору зазначають, що він демонструє безтурботну впевненість та сміливу цікавість.

«PANTONE 17-3938 Very Peri, який поєднує в собі якості синього, але одночасно має фіолетово-червоний відтінок, демонструє енергійний, радісний настрій і динамічну присутність, яка заохочує сміливу творчість і образність», – заявила виконавча директорка інституту Леатріс Ейсман.

Автори також називають колір «допитливим та інтригувальним, що оживляє творчий дух». У Very Peri є завдання: допомогти «прийняти ландшафт можливостей, що змінився».

«Створення нового кольору вперше в історії нашої освітньої колірної програми PANTONE Колір року відображає глобальні інновації та перетворення, що відбуваються. Оскільки суспільство продовжує усвідомлювати, що колір є важливою формою спілкування та способом виражати і впливати на ідеї та емоції, залучати й спілкуватися, складність цього нового синього відтінку з червоно-фіолетовим присмаком наголошує на величезних можливостях, які відкриваються перед нами», – наголосила віцепрезидентка інституту.

Цікаво, що в перській міфології Peri – це витончені крилаті духи, відомі своєю красою та пустотливістю.

Колір Very Peri буде інтегрований до низки програм Microsoft у вигляді цифрових заставок та опцій інтерфейсу для PowerPoint, Teams, Edge та Windows.

Нагадаємо, у 2021-му кольорами року Pantone назвав яскравий жовтий (Illuminating) та сірий (Ultimate Gray).

Інститут Pantone понад 20 років вибирає колір року, який стає орієнтиром для дизайнерів одягу, інтер’єрів і меблів, графічних дизайнерів, візажистів тощо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь