Спецпроєкти

Чи має розмір значення? Уривок з книжки «Повага. Хлопцям про кохання, секс і згоду»


Про книжку

«Повага. Хлопцям про кохання, секс і згоду»це посібник з сексуальної освіти для хлопців-підлітків про те, як підходити до розуміння сексу та стосунків у 21 столітті, який вийшов у видавництві #книголав.

Інті Чавес-Перес, який є експертом з сексуального виховання та має багаторічний досвід роботи з підлітками, дає відповіді на ті численні питання про секс, які виникають у хлопців.  Автор простою мовою пояснює важливі аспекти про згоду і стосунки, про тілесність, гендерну ідентичність та сексуальну орієнтацію і уникає при цьому будь-якого осуду. 

Уривок 

Розмір члена

Той, хто хоча б раз бував у чоловічій роздягальні, знає, що хлопці приділяють багато уваги розміру свого члена. І цікавляться цим не лише тринадцятирічні. Фіксація на ковбасках не зникає з віком. Коли мені було вісімнадцять, мої друзі не могли повірити, що я не знаю точної довжини мого члена.

«Ти хіба не міряв?» — зойкнули вони та побігли за лінійкою. Найбільші члени можна побачити в гетеросексуальному порно, тобто в порно, призначеному для хлопців, яким подобаються дівчата. Ймовірно, багатьом хлопцям подобається дивитися на великі прутні. У нашій культурі великий пеніс — символ чоловічої сили та сексуальності.

Багатьом здається, що великий член гарантує добрий секс, але роль члена в сексі наше суспільство переоцінює. Сексуальна насолода залежить зовсім не від розміру члена.

Занадто маленький для сексу?

«А що, як я засуну прутня у вагіну, а дівчина його навіть не відчує?» — запитав мене колись один хлопець.

«Навряд таке станеться», — відповів я.

Насправді цього не станеться, навіть якщо в ерегованому стані член завбільшки з пів мізинця. Навіть пів мізинця неможливо не відчути в піхві чи анальному отворі. Таких малесеньких членів, які не відчуваються, просто не існує. До того ж найчутливішим є саме вхід у вагіну, тоді як усередині в ній значно менше нервових закінчень. Отож довжина члена насправді не відіграє великої ролі.

Однак багато хлопців усе одно переймаються через розмір свого пеніса. Можливо, причина в хибних уявленнях про те, яким, власне, має бути секс. Ми уявляємо, що є така собі дірка, а є член, яким її треба заповнити. Але це не так.

У спокійному стані вагіна і сфінктер анального отвору — вузькі та тісні. Якщо в цей момент вставити туди палець — болітиме. Вагіна та сфінктер розширюються, коли людина збуджується, наприклад після обережних пестощів за допомогою пальців. Лише в такому стані ці отвори можуть умістити член.

І вагіна, і сфінктер можуть розтягуватися й більше. Через вагіну може пройти ціла дитина! Можна сказати, що і піхва, і сфінктер пристосовуються до ситуації. Саме тому не буває занадто маленьких для сексу членів.

Сантиметри

Багатьом усе одно хочеться знати, якої довжини пеніси в інших, аби мати змогу порівняти. Мені такі зіставлення здаються безглуздими, адже розмір не впливає на якість сексу. Але, оскільки мене часто просять поділитися статистикою, я вам її покажу.

Згідно з одним дослідженням, яке я читав, середня довжина ерегованого члена становить приблизно 13 сантиметрів. Але в цьому дослідженні брали участь дорослі чоловіки, тож, якщо ти ще підліток, не порівнюй свій результат із цією цифрою.

Найбільша різниця в довжині між пенісами помітна у спокійному стані — наприклад, коли ти порівнюєш себе з іншими в роздягальні. Це тому, що члени можуть по-різному наповнюватися кров’ю в неерегованому стані. У стані ерекції різниця в розмірах зменшується.

Пігулки й операції

Читаючи різні форуми про секс, я часом бачу, як хлопці питають про дієві методи збільшення члена. Я б відповів: ні, жодних дієвих методів немає.

Не варто пробувати пігулки, що рекламують в інтернеті. Просто подумай: якщо ці засоби дійсно працюють, чому їх не рекламують по телевізору? Немає жодних ліків, що сприяють росту члена. У гіршому випадку можна наразитися на щось шкідливе для здоров’я, у кращому — придбати звичайні вітаміни, але за високою ціною.

В інтернеті також продаються різноманітні прилади, що «розтягують» член. Вони не лише не допомагають збільшити пеніс, а й можуть спричинити пошкодження печеристих тіл, які наповнюються кров’ю під час ерекції.

Хірургічні операції — також погана ідея. Такі операції можуть мати побічні ефекти, як-от імпотенція. Крім того, додаткові сантиметри часто зникають після операції, коли загоюються шви.

Безпечно та надовго вирішити проблему розміру можна лише одним способом — бути впевненим у собі та в тому, що тебе дійсно можуть любити й що ти можеш принести іншим насолоду. Лише так ти будеш задоволений собою і не перейматимешся щодо розміру члена.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь