Спецпроєкти

Kalush Orchestra представить Україну на «Євробаченні-2022»


Гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на міжнародному пісенному конкурсі, що відбудеться у травні в італійському Турині. Офіційне рішення ухвалили сьогодні, 22 лютого, на засіданні Оргкомітету Національного відбору на участь у «Євробаченні». 

Про це повідомляється на сайті Суспільного мовлення. 

Подробиці 

«Ми вдячні кожному, хто підтримував нас під час фіналу Нацвідбору на Євробачення-2022 та віддав нам перше місце в SMS-голосуванні. Обіцяємо кожному українцю, що виправдаємо ваш вибір. У важкі часи для нашої країни ми повинні знову заявити про себе на весь світ. Тому ми готові гідно представити Україну перед усією Європою», – прокоментував новину вокаліст гурту Олег Псюк.

На Національному відборі з піснею «Stefania» Kalush Orchestra отримав 14 балів, з них максимальні 8 балів від глядачів та 6 балів від суддів. 

Більше про гурт Kalush

Український реп-гурт Kalush був заснований у 2019 році. Свою назву він дістав на честь рідного міста засновника й соліста групи Олега Псюка. Також до складу гурту входять Ігор Діденчук та МС Килиммен. 

У 2021 році гурт виграв одразу три номінації музичної премії Top Hit Music Awards: «Відкриття року», «Найкращий гурт YouTube Ukraine» та «Відкриття року YouTube Ukraine». 

У межах проєкту Kalush Orchestra (паралельного до основного) до музикантів доєдналися Тимофій Музичук і Віталій Дужик. Зараз колектив робить акцент на реп із фольклорними мотивами та українську автентику.

Скандал з Аліною Паш

12 лютого було заявлено, що в Національному відборі на участь у «Євробаченні» перемогла співачка Аліна Паш. Після цього розгорівся скандал через поїздку Паш в окупований Крим через Росію у 2015 році. 

Оргкомітет Національного відбору незабаром заявив, що, за даними Держприкордонслужби, довідка, яку Аліна Паш представила як свідоцтво своєї поїздки до Криму у 2015 році саме через український пункт пропуску в Херсонській області, була недостовірною. У зв’язку із цим у комітеті ухвалили рішення про припинення участі Аліни Паш у відборі. 

Аліна Паш водночас у соцмережах повідомила, що сама відмовилася від участі в «Євробаченні», не бажаючи «бути у цій брудній історії».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь