Спецпроєкти

Мінцифра запустить пілотний проєкт е-гривні до кінця цього року


До кінця 2022 року в Міністерстві цифрової трансформації України планують запустити пілотний проєкт з е-гривнею. Електронною валютою мають виплатити зарплату окремим держпідприємцям.  

Про це розповів міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров YouTube-каналу «Бегущий Банкир».

Подробиці 

«Цього року ми запустимо пілот е-гривні, вже три компанії почали розробляти електронну гривню. Два тижні тому команди презентували дорожню карту, яку погодили Мінцифра, Мінфін і Нацбанк», сказав Федоров.

Міністр додав, що міністерство буде обирати найкращий варіант серед розробників, а в наступному році хоче запустити вже реальний кейс з е-гривнею. 

Що таке е-гривня

«Е-гривня» – українська торгова марка. Проєкт полягає у випуску електронних грошей на базі технологій блокчейн Stellar. Процес реєстрації «е-гривні» проходив в грудні 2021 року. 

У Національному банку України відзначають, що «е-гривню» можна буде використовувати як інструмент для роздрібних безготівкових платежів, цільових соціальних виплат, розрахунків за цінними паперами, корпоративних та транскордонних платежів тощо. 

У Мінцифрі водночас наголошують, що термін «е-гривня» можна використовувати лише для визначення цифрової валюти, емітованої НБУ, і він не стосується інших платіжних інструментів (електронних грошей, бонусних програм тощо).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь