Спецпроєкти

У нью-йоркському зоопарку одностатева пара пінгвінів уперше виховує дитинча


У нью-йоркському зоопарку Розамонд Гіффорд одностатева пара пінгвінів уперше виховує дитинча.

Про це розповіли працівники зоопарку.

Що відомо про цю пару пінгвінів?

Двоє дорослих самців Елмер та Ліма утворили пару в поточному сезоні розмноження. Минулої осені вони побудували власне гніздо й захищали свою територію від інших. Команда зоопарку вирішила подивитися на них у ролі батьків і віддала їм яйце на висиджування і догляд.

Важливо розуміти, що висиджування яєць і догляд за пташенятами вимагає практики, тому не всі пари пінгвінів можуть із цим впоратися. Щоб уберегти потомство, працівники зоопарку можуть замінити яйце на муляж і віддати дитинчатко успішнішій парі. Прийомні батьки допомагають у догляді за яйцями та вихованні нових пінгвінят.

Серед пінгвінів є щонайменше дві пари, які не справляються з роллю батьків. Вони можуть пошкодити яйце ненароком або чубитися за право висидіти яйце.

Елмер та Ліма чудово справилися в догляді за яйцем, і їхнє дитинчатко вилупилося 1 січня, а пара стала «взірцевими опікунами» в зоопарку.

«Успіх Елмера та Ліми у вихованні – це ще одна історія, якою наш зоопарк може поділитися, щоб допомогти людям різного віку та походження зрозуміти тварин», – заявив директор зоопарку.

Також директор пояснив, що в багатьох випадках одностатеві пари є чудовими батьками, а ідея сім’ї не є специфічною для певного виду.

Одностатеві пари не вперше стають хорошими опікунами для дитинчат. У світі відомо про багато таких пар, наприклад:

  • пара самок пінгвінів-шкіперів Електра та Віола в Іспанії;
  • пара самців королівських пінгвінів Скіпер і Пінґ у Берлінському зоопарку;
  • самці Магелланових пінгвінів Едуардо та Ріо в зоопарку Сан-Франциско.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь