Спецпроєкти

Українські 90-ті — на Netflix: стрімінговий гігант придбав права на показ фільму Сенцова «Носоріг»


Кримінальна драма Олега Сенцова «Носоріг» стане доступною для онлайн перегляду на Netflix наприкінці весни цього року.  Це буде один з небагатьох українських кінофільмів у бібліотеці американського сервісу. 

Появу «Носорога» на Netflix анонсував сам Олег Сенцов на своїй сторінці у Facebook. 

Відомо, що картину також транслюватимуть на каналах за кордоном. Телепрем’єра відбудеться на німецько-французькому телеканалі ZDF/ARTE. Згодом «Носоріг» покажуть у Великобританії, Франції, Італії тощо.

«Носоріг» фільм спільного виробництва України, Польщі та Німеччині, знятий у 2020 році. За сюжетом, хлопець на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу. Там він починає свій кривавий шлях, що приведе його зовсім не туди, куди він очікував. Творці стрічки обіцяють показати 90-і роки в Україні без романтизації та фальшу. 

Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти» 9 вересня 2021 року. Тоді картина отримала переважно схвальні відгуки від кінокритиків. 

17 листопада 2021 «Носоріг» здобув нагороду за найкращий художній фільм на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а Сергій Філімонов був визнаний найкращим виконавцем головної ролі. 

В Україні фільм можна буде подивитися в кінотеатрах з 17 лютого. Допрем’єрні покази відбудуться у Кривому Розі (8 лютого, кінотеатр «Олімп»), Львові (10 лютого, кінотеатр «Планета кіно», ТРЦ Форум), Хмельницькому (11 лютого, кінотеатр WoodMall Cinema)  та Харкові (12 лютого, кінотеатр Multiplex, ТРЦ «Нікольський»).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь