Спецпроєкти

Все моє – твоє: Як пари шерять речі


Знайомся: це Жанна та Женя. Вони вже більш ніж 10 років живуть разом та знають усе про спільний побут. А ще знають, як ділитися не тільки коханням, а й шампунем, автомобілем, феном, хатніми справами, одягом.

Коли люди починають жити разом, вони адаптують свій побут одне під одного, і деякі речі стають спільними. Разом із маркетплейсом АЛЛО, на якому якраз можна купити що завгодно, ми запитали Жанну та Женю про речі, які вони шерять між собою, та як це допомагає їм у стосунках.

Про знайомство

Ми з Женею познайомилися 12 років тому в університеті. Я вчилася на першому курсі й не знала про його існування, до одного дня. Це була середа. Я побачила його на сходах і подумала, неначе знайома з ним усе життя і знаю, який він. Це було чарівно. 

Через деякий час ми зіткнулися на університетських зборах. Я слухала якісь презентації, і з аудиторії почулося питання. Я подумала: «Який приємний голос!». Повернулась – а це знову був Женя.

Я все думала про нього й у мріях не помітила, як забула спортивну форму в аудиторії. Повертаюся – а там він розмовляє з викладачем. Я не могла пропустити такі знаки долі й того ж вечора почала шукати його в соцмережах. Додала Женю в друзі, а через кілька днів він сам мені написав і покликав на побачення.

Про те, як почали жити разом

Через 2 роки ми з’їхались. І це був цікавий досвід, адже для кожного з нас це було вперше. Ми жили в дуже «радянській» квартирі й старанно її облаштовували. Тоді ми не знали, що буде ще купа квартир, у яких ми житимемо. 

Про спільний побут

Коли ми почали жити разом, я на свою голову взяла на себе всі хатні обов’язки. Зараз я розумію, що це був неправильний підхід із мого боку, але так склалося. Я робила все: прибирала, готувала, намагалася створити затишок. Але з роками наші стосунки змінилися. Одній людині дуже важко за все відповідати, тож ми почали розподіляти обов’язки. 

Тепер маємо свої зони відповідальності, а також свої підходи. Женя, наприклад, любить робити все дуже старанно та доводити до ідеального блиску. Я ж усе роблю швидко. Він може мити душ дві години, а я – десять хвилин. Я займаюсь дрібними питаннями, а він може влаштувати генеральне прибирання, вичистити килим чи диван. Я обожнюю делегувати Жені те, що не люблю робити сама. Наприклад, він усі ці роки думає, що я не вмію заправляти підковдру.

Я дуже люблю готувати, тож відповідаю за їжу. За 10 років спільного побуту Женя всього кілька разів брав це на себе: одного разу приготував мені салат, один раз посмажив яєчню й один раз накрив на стіл те, що приготувала його мама. Нещодавно він полюбив готувати стейки та коктейлі, і тепер ми часто експериментуємо.

Про речі, які Жанна та Женя шерять між собою

За роки спільного життя ми усвідомили, що краще менше речей, але якісніше. І хоча ми обожнюємо купувати всілякі штуки для дому на кшталт чашок, свічок, ковдр, намагаємося мінімізувати кількість речей у побуті. І з цим дуже допомагає спільне користування ними.

Спортивний інвентар

Ми захоплюємося бігом, тож постійно ділимо спортивний інвентар та одяг для тренувань: шапку, рукавички, поясну сумку, гантелі, килимок для йоги. Це дуже зручно. Речі займають менше місця, а також це непогана економія коштів.

Навушники

Під час пробіжки користуюся його бездротовими навушниками. Ми бігаємо окремо, тож ніхто не проти.

Засоби для догляду

Також шеримо штуки для ванни. Я беру його станок, тому що мій постійно десь лежить, і я не можу його знайти, а він – мій кондиціонер для волосся. Взагалі це смішна історія, адже коли ми тільки почали жити разом, його єдиними доглядовими засобами були мило та шампунь. Тепер у Жені багатоетапна процедура догляду з використанням пінки для вмивання, скрабу, кондиціонеру для волосся, гелю для інтимної гігієни (теж мій). 

Електрична зубна щітка

Нам дуже зручно шерити електричну зубну щітку. Ми просто змінюємо насадки. Це класно економить кошти.

Одяг

Я часто беру халат Жені, хоча він іноді сердиться. Я встаю раніше, і йому доводиться потім шукати його по всій квартирі. Одяг також шеримо. Футболки, сорочки – оверсайз зараз у моді.

Кухонні прилади

У нас один на двох домашній гриль. Я обожнюю готувати на ньому гарячий хліб, запікати овочі, а Женя – стейки. У нього дуже смачно виходить.

 

Знайти будь-який товар для себе та своєї коханої людини можна на маркетплейсі АЛЛО. Побутова техніка, навушники, телевізори, грильниці, меблі для кухні чи спальні, товари для авто, спорту, подорожей, одяг, книжки, цукерки та засоби гігієни – у великому асортименті платформи є все необхідне для комфортного життя разом. 

Автотовари

Ми шеримо автомобіль. У нас одне авто, і це, на мій погляд, дуже екологічний підхід до життя. Дві машини в родині – дуже витратно й складно в обслуговуванні. А так, Женя працює з дому, і я завжди можу розраховувати на неї, коли мені потрібно. Все, що стосується авто, у нас, звісно, також спільне: магнітола, відеореєстратор, зарядний пристрій, щітки та скребачки. 

Усе для подорожей

Ми любимо подорожувати й із часом почали в поїздках брати одну на двох косметичку та засоби для догляду. Це значно економить простір і працює зокрема в самостійних поїздках. У нас великий місткий рюкзак, тому його теж шеримо.

Техніка для дому

Повертаючись до побуту, у нас є один помічник на двох – робот-пилосос. Я ненавиджу пилососити, тож він нам супер допомагає. 

Солодощі

Женя любить ділити зі мною мої шоколадки. Він каже, що в мене вони завжди смачніші.

Книжки

Ми часто читаємо разом книжки. Класно, що потім можна їх обговорювати, ділитися своїми думками. Такий собі книжковий клуб для двох.

З коханою людиною легко ділитися. І це не просто шерити одну річ на двох, а й емоції, рішення, звички. Спільний побут дозволяє брати одне від одного найкраще, створювати затишок і комфорт, економити фінанси та час.

Оля Мурзаєва

?‍?   Юлія Ковальчук

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram