Спецпроєкти

Заявки в «Дія.City» подали 44 компанії


Станом на 10 лютого 44 компанії подали заявки на участь у спеціальному правовому режимі «Дія.City», що був створений для розвитку IT-галузі в Україні. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі. 

Подробиці

«Прямо під час презентації Дія.City прийшла перша заявка на резидентство від суперстартапу Reface, продуктової компанії з України, яка стала першою у світовому App Store. Сергій Токарєв, IT-бізнесмен, інвестор Reface, був одним із тих, хто вірив у Дія.City із самого початку», – написав Федоров. 

Міністр додав, що друга заявка була отримана від Roosh, компанії, яка інвестує та створює продукти на основі штучного інтелекту.

Для чого був створений режим «Дія.City»

Спеціальний правовий режим запустили 8 лютого під час Diia Summit. Він створений для аутсорсингових компаній, R&D-компаній, продуктових компаній та стартапів.

«Дія.City» передбачає спеціальний податковий режим: компанії зможуть вибирати, який вид податку сплачувати. Крім того, будуть запроваджені інструменти англійського права та механізм захисту інвестицій і забезпечені можливості реінвестицій. Також зазначено, що резиденти «Дія.City» матимуть лібералізовані трудові відносини, що базуються на gig-контрактах. 

Уряд розраховує, що завдяки «Дія.City» частка ІТ у ВВП України зросте з 4% до 10%, а доходи – до 16,5 млрд доларів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь