Спецпроєкти

«Поділись хлібом» – українці збирають по 15 грн на хліб для постраждалих від війни


Через повномасштабну війну, розв’язану рф, в Україні зруйновані хлібзаводи, і жителі областей, що найбільше постраждали від війни, не завжди можуть собі дозволити навіть купити буханку хліба.

ГО «Кайнд Челендж» і благодійна платформа bekind.ua разом з фондом «Життєлюб» збирають кошти на придбання обладнання для виготовлення макаронів та випікання хліба для однієї з громад, яка постраждала від війни.

Серед необхідного обладнання – машина для виробництва макаронних виробів Gustotek GT104M (220), шафа жарова ШЖ-3 (КИЙ В), тістоміс 140П ТММ-1М, а також супутнє до них обладнання та комплектувальні.

Деталі – скільки коштів потрібно і як долучитися до збору?

Потрібно зібрати близько 686 052 грн. Це доволі велика сума, втім, якщо 45 737 українців скинуться всього лише по 15 гривень (ціна однієї буханки хліба!), збір вдасться закрити

Нещодавно «Життєлюб» придбав таке обладнання для жителів Охтирки, що в Сумській області. Вже за 11 днів роботи в Охтирці: 

  • 83 жителі громади долучились до виробництва, 
  • разом вони виготовили понад 1 000 кг макарон, 
  • щодня випікають 1 800 буханців хліба, 
  • 26 000 людей вже отримали вироблені продукти.

Зараз є запит ще від 10 громад на отримання такого ж обладнання. Це дозволить у довготривалій перспективі вирішити продовольчу кризу в постраждалих регіонах, забезпечить продуктами харчування жителів та переселенців у містах, а також воїнів ЗСУ та ТРО.

Якщо хочете долучитися і допомогти – от посилання на збір

Раніше ми розповідали про колаборацію UAmade х Jerry Heil: колекцію футболок, кошти від продажу яких підуть на благодійність.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь