Спецпроєкти

Що подивитися на Геловін: фільми та серіали


Геловін вже завтра, тож запасаємося гарбузовими оладками, беремо в улюбленій кав’ярні гарбузовий лате і дивимося фільми та серіали, що хоча б трошки відволічуть від жахів реального життя.

Хелловін. Кінець / Halloween Ends

Режисер: Джон Карпентер
Рік виходу: 2022

Тринадцятий і, як обіцяють творці, заключний фільм про Майкла Майєрса – маніяка, якого неможливо вбити і який роками тероризує Лорі Строуд. У ролі Лорі, до речі, знову Джеймі Лі Кертіс; фірмова музика присутня; напружених моментів вдосталь – тож шанувальникам/-цям франшизи в будь-якому разі варто подивитися, попри несхвальні оцінки критиків. Власне, щоб хоча б стати свідками закінчення культової історії, що тягнеться з далекого 1987 року.

Де дивитися: в українських кінотеатрах

Чакі / Chucky (серіал, 2-й сезон)

Режисер: Дон Манчіні
Рік виходу: 2022

Ще одне переосмислення культового горору «Child’s Play» про ляльку, в яку вселився дух убивці. Перший сезон вийшов у 2021 році, отримав загалом позитивні відгуки критиків та глядачів – завдяки цікавій інтерпретації історії та божевільному поєднанню абсурду та гнітючої атмосфери. Другий сезон вийшов цьогоріч у жовтні – і якщо ви ще не дивилися, саме час дізнатися, що ще нового він привніс у франшизу.

Де дивитися: JustWatch

Повсталий з пекла / Hellraiser

Режисер: Девід Брукнер
Рік: 2022

Рімейк того самого фільму, який так лякав нас у дитинстві – і доволі непоганий, хоча, звісно, фани мають право сказати, що оригінал був у рази кращим. Як і в оригінальному Hellraiser, все починається зі скриньки, яка є початком дороги до пекла.

Де дивитися: Hulu

Байстрюк самого диявола / The Bastard Son & the Devil Himself (серіал)

Режисер: Джо Бартон
Рік: 2022

Підліткова драма, але не така стандартна, як може здатися: адже проблеми головного героя – це знайти себе у світі, коли ти є сином надто відомого чаклуна, що прославився своєю кривавістю. Та загалом це все ж і про тінейджерські проблеми, тільки з елементами містичного – непоганий варіант для геловінського вечора, якщо ви не хочете лякатися до чортенят.

Де дивитися: Netflix

Візит / The Visit

Режисер: М. Найт Ш’ямалан
Рік: 2015

У фільмографії Ш’ямалана куди більше провалів, ніж дійсно вдалих фільмів, але «Візит» – це перемога. Фільм з доволі простим сюжетним поворотом (тут без спойлерів!), який водночас може страшно налякати і не менше повеселити. Від простоти сюжетного повороту може бути трохи розчарувально, але божевілля всіх 94 хвилин стрічки того варте.

Де дивитися: Netflix

Гаманець або життя / Trick ‘r Treat

Режисер: Майкл Догерті
Рік: 2007

Дісталися й до класики – стрічка, яка поєднує в собі комедію і горор, є альманахом з кількох історій різних героїв/-їнь, що переплітаються в геловінський вечір. Абсурдний гумор + жорстокість + герої, серед яких, здається, немає адекватних – цю стрічку ви подивитеся (чи вкотре переглянете) з явним задоволенням.

Де дивитися: Megogo

Королівство / Kingdom / Riget (серіал)

Режисер: Ларс фон Трієр
Рік: 1994, 1997

До кінця року має вийти продовження старенького серіалу Трієра, з яким вийшло як з Twin Peaks – герої знову зустрілися за 25 років. Не всі актори оригінального серіалу дожили до цього часу, але каст поповнився, наприклад, Ларсом Міккельсеном та іншими яскравими персонажами, знайомства з якими ми чекаємо. А поки третій сезон не вийшов, час переглянути класичний – знятий в минулому столітті, з поганою якістю зображення, містичний та гнітючий – те, що потрібно для вечора з келихом червоного вина.

Де дивитися: Amazon

Бонусом – опенінг нового сезону:

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь