Спецпроєкти

Apple втратить 6 мільйонів iPhone Pro через протести – що сталось


Протести на виробництві Apple Inc. в китайському місті Чженчжоу можуть призвести до недовипуску близько 6 мільйонів iPhone Pro в цьому році. Про це повідомляє Bloomberg.

Подробиці 

На заводі Foxconn, де виробляється переважна більшість iPhone 14 Pro і Pro Max, пройшла хвиля протестів серед робітників. 

Тисячі співробітників пішли в жовтні через хронічну нестачу продовольства. Їх замінили нові працівники, які згодом повстали проти оплати праці та карантинних заходів.

«Ситуація на заводі залишається нестабільною, і оцінка втраченого виробництва може змінитися. Якщо протести триватимуть протягом наступних тижнів, виробництво може ще більше скоротитися», – повідомили анонімні джерела.

Apple і Foxconn збільшили свої оцінки дефіциту виробництва в Чженчжоу за останні два тижні через перебої, яких стає все більше. Про це повідомив співрозмовник видання, додавши, що вони очікують на можливість компенсувати 6 мільйонів одиниць втраченого обсягу виробництва в 2023 році.

Аналітики Morgan Stanley раніше оцінили дефіцит моделі iPhone Pro приблизно в 6 мільйонів одиниць цьогоріч, але це було до спалаху протестів в Чженчжоу минулого тижня.

Apple і Foxconn не відразу відповіли на запити про коментарі.

Раніше ми повідомляли, що компанія Apple представила нові та оновлені пристрої – iPhone 14, Apple Watch і AirPods Pro.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь