Спецпроєкти

Глобальне потепління і його наслідки. Температура в Європі виросла вдвічі – до чого це призведе?


Згідно з доповіддю Всесвітньої метеорологічної організації за останні 30 років температура в Європі зросла більш ніж удвічі порівняно з середньосвітовим показником. Наслідки цього потепління вже відчутні: спека, посухи, повені, лісові пожежі і танення льоду відбуваються по всьому континенту. 

Про це повідомляє The Guardian .

Подробиці 

Екстремальні погодні явища у 2021 році  безпосередньо вплинули на понад 500 000 людей та завдали економічних збитків, що перевищили 50 мільярдів доларів США.

«Цього року, як і в 2021 році, значна частина Європи постраждала від сильної спеки та посухи, що призвело до лісових пожеж. У 2021 році надзвичайні повені спричинили смерть та руйнування», – зазначив генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації професор Петтері Таалас.

Таалас заявив, що ця тенденція  продовжиться і в майбутньому прогнозується більше погодних катаклізмів. 

Температура в усіх європейських регіонах зростатиме темпами, а постійне зменшення літніх опадів може спричинити руйнівні посухи, наголошують у виданні. 

Дослідження в журналі «Nature Communications», опубліковане на початку цього року, виявило, що Європа є «гарячою точкою теплової хвилі», тому що на повітряні потоки припадає близько 35% коливань температури.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь