Спецпроєкти

Українська стрічка «Клондайк» стала найкращим повнометражним фільмом на Hamilton Film Festival у Канаді


Українська стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач визнана найкращим повнометражним фільмом канадського Hamilton Film Festival. «Клондайк» здобув одразу п’ять відзнак, повідомляє пресслужба Державного агентства з питань кіно у ФБ.

«Поки команда фільму перебуває у промотурі в США, а оскарівські академіки дивляться “Клондайк”, стрічка отримала п‘ять нагород на Hamilton Film Festival: “Найкращий повнометражний фільм”, “Найкращий режисер”, “Найкращий сценарій”, “Найкращий оператор”, “Найкращий звук”», – повідомляють в Держкіно.

За сюжетом події фільму відбуваються у липні 2014 року на Донбасі. Головними героями є молоде подружжя, яке чекає на дитину. Майбутня породілля не хоче евакуюватися попри вмовляння чоловіка і брата, відмовляючись їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Згодом зовсім поруч збивають цивільний літак.

«Клондайк» є четвертою повнометражною роботою Марини Ер Горбач. Головні ролі у стрічці зіграли Оксана Черкашина, Сергій Шадрін і Олег Щербина.

Стрічка є претендентом на висування на премію «Оскар» від України в номінації «Найкращий міжнародний художній фільм». Шортлист претендентів оприлюднять 21 грудня, номінантів на «Оскар» – 24 січня 2023 року.

Раніше ми розповідали, що Мережа кінотеатрів Multiplex у партнерстві з Благодійним фондом Сергія Притули провели благодійні покази «Клондайку». Усі отримані кошти з проданих квитків передали на допомогу ЗСУ.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь