Спецпроєкти

ЗМІ: Meta готується до масштабних скорочень персоналу на тлі глобальної економічної кризи


Meta готується до скорочень тисяч робочих місць. Це пов’язано зі зниженням ринкової вартості материнської компанії Facebook на 80 мільярдів доларів минулого місяца через глобальну економічну кризу. Про це повідомляє Wall Street Journal.

У медіа йдеться, що скорочення,

У неділю Wall Street Journal повідомляє, що скорочення, які оголосять в середу, вплинуть на тисячі 87 000 співробітників Meta по всьому світу.

Поки що в Meta не коментують цю інформацію. У медіа також посилаються на  відмовилася підтвердити цю інформацію, але представник вказав на коментарі, зроблені виконавчим директором Meta Марком Цукербергом наприкінці минулого місяця.

«У 2023 році ми збираємося зосередити наші інвестиції на невеликій кількості пріоритетних сфер зростання, – заявив Цукерберг. – Це означає, що деякі команди суттєво зростуть, але більшість інших залишаться незмінними або скоротяться протягом наступного року».

Заплановане звільнення може стати першим масштабним скороченням штату за 18-річну історію компанії. Подібні скорочення зараз плануються у Twitter Inc. після купівлі соцмережі Ілоном Маском. Гендиректор Tesla планує скоротити близько 3700 робочих місць задля зниження витрат.

Meta Platforms, Inc. (раніше Facebook, Inc.) з’явилася у 2021 році. Компанії належать Інстаграм, WhatsApp та розробник шоломів віртуальної реальності Oculus VR. Згідно з задумкою одного з засновників фейсбука Марка Цукерберга, назва Meta має «зображати її зосередженість на створенні метавсесвіту».

На початку 2022-го Meta вже не належала до найдорожчих компаній світу. З червня 2021 року її капіталізація впала з 1 трильйона доларів до 565 мільярдів. Це сталося після того, як компанія опублікувала фінансовий звіт за 2021 рік, де, зокрема, повідомили про падіння щоденних активних користувачів Facebook.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь