Спецпроєкти

ЗНО-2023: у МОН анонсували новий формат тестування – що зміниться


У Міністерстві освіти і науки запропонували альтернативу незалежного тестування – проведення національного мультипредметного тесту для вступної компанії у 2023 році. Про це повідомив міністр Сергій Шкарлет.

Подробиці

Цього року проведення зовнішнішнього незалежного оцінювання неможливе  у традиційному форматі через небезпеку та труднощі логістики. 

«ЗНО було і буде механізмом прозорого вступу до закладів вищої освіти. Однак в умовах воєнного стану існують перешкоди щодо його організації та проведення, а також неможливо охопити тестуванням потенційних вступників до українських ЗВО, які тимчасово перебувають за кордоном», – наголосили у міністерстві.

Новий формат тестування

Міністерстві освіти і науки розглядає проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту як альтернативу ЗНО. Тестові завдання укладуть згідно з програмами ЗНО з відповідних предметів. 

Національний мультипредметний тест міститиме обов’язковий та додатковий блоки. 

Планується, що обов’язковий блок буде складатися з чотирьох предметів: 

  • української мови; 
  • математики; 
  • історії України; 
  • іноземної мови (на вибір вступників будуть запропоновані англійська, французька, німецька та іспанська мови). 

Учасники/-ці впродовж 90 хвилин виконуватимуть завдання з української мови та математики, а після короткої перерви ще 90 хвилин працюватимуть над завданнями з історії України та іноземної мови. 

В окремий день вступники зможуть скласти додатковий блок тесту з фізики, хімії чи біології, результатом якого можна буде замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Тестування з додаткових предметів триватиме 75 хвилин.

Реєстрація для участі планується у квітні, а тестування у червні – липні 2023 року. Проведення національного мультипредметного тесту ще має затвердити уряд.

Раніше ми повідомляли, що з 28 листопада у школах Києва зміниться час навчання. 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь