Спецпроєкти

Google виділяє $2 млн на цифрову освіту українців


Google надає 2 млн доларів на цифрову освіту для українців та 50 тисяч ліцензій Workspace для Уряду. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Подробиці 

Компанія Google з початку війни підтримала українців та продовжує це робити. Міністр Михайло Федоров зустрівся з командою Google й обговорив подальші можливості співпраці та спільні проєкти. 

Результати зустрічі: 

  • Google надає грант у розмірі 2 мільйонів доларів США та підтримку Google.org Fellowship на розвиток цифрової освіти в Україні. Ці кошти будуть спрямовані на навчання українців та підвищення цифрової грамотності, зокрема за допомогою платформи Дія.Цифрова освіта.
  • Компанія також забезпечить 50 000 ліцензій Google Workspace для уряду України. Це надасть органам влади захист та безпеку даних, враховуючи постійні кіберзагрози. 

Проєкт має допомогти розв’язати питання безробіття серед вимушених переселенців та зробити внесок в економічне відродження України. 

Google.org також сприятиме розвитку національного проєкту Дія.Цифрова освіта. До технологічних та комунікаційних трансформацій залучать фахівців програми Google.org Fellowship.

Раніше ми повідомляли, що Amazon Web Services надає підтримку Україні на 75 млн доларів. Кошти спрямують на послуги з міграції державних реєстрів та інших важливих для функціонування держави баз даних до хмарного середовища AWS.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь