Спецпроєкти

Стрічка про світло та морок: подивіться трейлер нового фільму «Щедрик»


На YouTube опублікували трейлер історичної драми «Щедрик». Сама стрічка вийде у кіно з 5 січня 2022 року.

«Щедрик» – це історія про долі трьох різних за національністю родин: українців, поляків та євреїв. Усіх їх об’єднало спільне горе — війна: на зміну репресивній машині СРСР приходить каральна система Третього Рейху. 

«Це різномовне кіно, і в цьому полягає основний сенс. Ми маємо поважати кожну культуру, кожну мову, бо це і є демократія», — розповідає режисерка стрічки Олеся Моргунець-Ісаєнко.

Для підкреслення розмаїтості культур, у фільмі також звучать святкові пісні, притаманні кожній із представлених національностей, а також відтворено унікальні традиції святкування Різдва.

Українську родину зіграли актори Андрій Мостренко, Яна Корольова та Поліна Громова, німецьку пару — сімейне подружжя акторів Яніна Руденська та Якоб Вальзер. Яніна — українка, яка у віці 12 років емігрувала до Німеччини. Також у фільмі з’являються відомі польські актори Мирослав Ганішевський та Йоанна Опозда, які втілили сімейство Калиновських, та Томаш Собчак – виконавець ролі Ісаака. Його дружину зіграла українська акторка Алла Бінєєва.

Історичну драму «Щедрик» можна подивитися з 5 січня 2022 року в усіх відчинених кінотеатрах країни.

Раніше ми повідомляли, що у Києві відбудеться прем’єра фільму «Життя на межі»: це стрічка про російсько-українську війну.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь