Спецпроєкти

Великий перепис притулків: в Україні створено єдину базу для собак та котів


В Україні вперше буде створено єдину базу притулків для собак та котів, щоб надавати цим закладам більш системну та ефективну допомогу. Проєкт стартував в рамках ініціативи Save Pets of Ukraine.

Подробиці 

З початку війни кількість безпритульних собак та котів значно зросла, а заклади, які ними опікуються – переповнені. Після 24 лютого 2022 року з’явились нові притулки та мініпритулки, які рятують тварин власними силами і потребують підтримки. 

Save Pets of Ukraine ставить такі цілі проєкту:

  • облік тварин, які живуть у притулках;
  • пошук всіх нових закладів, що піклуються про тварин;
  • створення та ведення реєстру організацій, що адмініструють та утримують притулки для прогнозування необхідних об’ємів допомоги. 

Проєкт дозволить визначити проблематику закладів, що опікуються тваринами. Це посприяє створити ефективну систему своєчасної та регулярної допомоги.

Переписом притулків для тварин займається дослідницький центр «Соціоінформ». До бази потрапляють притулки, стерилізаційні центри та зооволонтери, які надали притулок понаж 20-ти тваринам (собакам та котам).

Завдяки зусиллям Save Pets of Ukraine з початку війни врятовано понад 200 000 собак та котів в Україні. 

Раніше ми розповідали, як допомогти безпритульним тваринам пережити зиму в рамках благодійної ініціативи від Happy Paw&EVA.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь