Спецпроєкти

Слух як суперзброя: в межах кампанії «Чуєш? Плюс. Плюс» військові можуть отримати безкоштовну психолого-педагогічну реабілітацію


Кампанія «Чуєш? Плюс. Плюс» включає безкоштовну психолого-педагогічну реабілітацію захисників та захисниць із травмами органів слуху й превенцію таких ушкоджень. Офіційними амбасадорами кампанії стали телеведучий Даніель Салем та музикант Коля Сєрга. 

Подробиці

Допомога надається в онлайн- та офлайн-форматах у центрі «Відчуй» у Києві. Слухопротезовані військові отримають консультації та супровід під час відновлення від кваліфікованих спеціалістів. 

«За даними ВООЗ, тривалий звуковий тиск у 80 децибелів – це  вже травма слухового апарату людини. У зоні бойових дій шумовий фон удвічі вищий. І він не може не впливати на слух. Тож радий стати частиною проєкту, який піклується про те, щоб військові могли чути мирне життя після нашої перемоги», – наголошує директор Малої академії наук Оксен Лісовий.

Також громадська організації передає військовим першу партію придбаних індивідуальних фільтрів захисту, спеціально розроблених для використання в воєнних умовах. Їхня інноваційна перевага – захищають від піків шуму (постріли, вибухи) й дозволяють чітко чути те, що відбувається навколо.

«Для мене, як для музиканти, війна асоціюється з аномальною гучністю. Людина не здатна без додаткового спецзахисту адекватно витримувати таке шумове навантаження. Рішення, яке пропонує “Відчуй”  – тактичні беруші – наші хлопці вже протестили. І скажу вам, що для штурмовиків, арти, танкістів, ППОшників це незамінний аксесуар. З ними точно по рації на питання “Чуєш?” відповідь буде “Плюс. Плюс”, – переконаний Коля Сєрга. 

Як долучитися?

Дізнатися більше та записатися на консультацію і долучитися до фандрейзингу на придбання індивідуальних фільтрів захисту органів слуху українських військових можна тут.  

Партнери кампанії – Міністерство охорони здоров’я та Радниця-Уповноважена Президента України з питань безбар’єрності.

Громадська організація «Відчуй» з 2011 року системно займається реабілітацією, допомогою, соціалізацією, реалізацією прав дітей і дорослих із порушеннями слуху та їхніх родин, а також плекає культуру турботи про власний слух.

Раніше ми розповідали, що EasyPay та єДопомога запустили всеукраїнський сервіс передплати ліків українцям, які постраждали від російської агресії.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь