Спецпроєкти

Київська влада відхилила петицію проти забудови виявлених стародавніх печер Давньої Русі


Мер Віталій Кличко відхилив петицію проти забудови Вознесенських печер. Про це повідомив урбаніст та громадський активіст Дмитро Перов. 

Передісторія 

У жовтні систему стародавніх печер з настінними малюнками на Воздвиженці виявив Дмитро Перов та Михайло Погребиським. Знахідка розташована за адресою Вознесенський узвіз 25, де планували звести житловий комплекс.

«Перше детальне обстеження стін древньої Вознесенської печери дало й перші свої результати. Зокрема, серед звивистих лабіринтів давньої печерної споруди ми з Михайлом Погребиським знайшли анімістичні зображення тварин та графіті більш пізнього “варязького” періоду. Руна Альґіз (або “куряча лапа”), обриси якої можна побачити на одній зі стін комплексу, використовувалась древніми варягами як символ захисту, оберіг, символ життя»,– йдеться у дописі.

01/3

Наприкінці грудня кияни підписали петицію проти забудови печер часів Древньої Руси, виявлених у Києві, зібрала необхідні 6 000 голосів. 

«Це вже третя петиція щодо резонансних об’єктів відхилена київською владою. Раніше київська влада вже встигла проігнорувати вимоги містян за відновлення історичної пам’ятки на Жилянській та проти розміщення військового кладовища на Лисій горі», – написав Дмитро Перов.

Раніше ми повідомляли, що петицію з вимогою захисту території Свидовецького гірського масиву у Карпатах, який планують забудувати об’єктами гірськолижного курорту, вже підписали майже 10 тисяч українців. 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь