Спецпроєкти

Трьом українським військовим безоплатно встановили протези у США – деталі про програму реабілітації


Міжнародна клініка з протезування MCOP International (MCOPi), МОЗ Мальти та фонд Future for Ukraine створили програму Operation Renew Prosthetics. Завдяки програмі українські військові з ампутаціями кінцівок отримують якісні протези та допомогу у проходженні реабілітаційного періоду. 

Процес протезування та реабілітації кінцівок пройшли вже троє українських військових –  Дмитро Скляренко, Олександр Дробатюк та Сергій Дудік.

Подробиці 

Сергій Дудік втратив руку, відбиваючи атаку окупантів поблизу с. Білогорівка Луганської області. Олександр Дробатюк дістав поранення виконуючи бойове завдання у Миколаївській області. 

«Я втратив ногу через артилерійський обстріл під Сєвєродонецьком. Саме у той момент, коли я отримував завдання від свого командира, місто обстрілювали ворожі сили, снаряд влучив і розірвався просто поруч зі мною. Так я втратив ногу, а мій командир, на жаль, загинув», – розповідає український військовий Дмитро Скляренко.

Процес реабілітації був достатньо швидким. Дмитро Скляренко та Олександр Дробатюк вже роблять свої перші довгоочікувані кроки, поступово опановуючи ходу з протезами. Сергій Дудік отримав протез руки та заново вчиться робити звичні рухи за допомогою спеціальних вправ. 

Фонд Future for Ukraine проводить збір для українських військових, які у січні відправляться на Мальту, щоб пройти процес протезування та реабілітації. Долучитися до збору можна за посиланням.  

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь