Спецпроєкти

У Броварах впав гелікоптер ДСНС – що відомо на зараз


Голова Київської ОВА о 9:16 повідомив, що у місті Бровари поруч із дитячим садком та житловим будинком впав гвинтокрил. Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу. Всіх евакуювали. На місці працюють медики, поліцейські та пожежники.

Гелікоптер Eurocopter EC225 Super Puma (віднедавна Airbus Helicopters H225) впав о 08:20, пошкодив дитячий садок, багатоквартирний будинок і три авто. Виникла пожежа, яку загасили о 09:28, повідомили у ДСНС.

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат  в ефірі «Апостроф.TV» підтвердив, що літальний апарат належав ДСНС, який здійснював завдання. Ігнат додав, що про причини авіакатастрофи ще зарано говорити. За його словами, це був один з гвинтокрилів французького виробництва, які передавали Україні партнери.

01/4

Внаслідок надзвичайної ситуації загинуло 14 людей, з них одна дитини. Травмовано 25 людей (з них 15 дорослих та 10 дітей).

Керівник поліції Ігор Клименко заявив, що внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр (Денис Монастирський), перший заступник міністра (Євгеній Єнін) та державний секретар (Юрій Лубкович).

Керівництво МВС летіло гвинтокрилом у відрядження в одну з «гарячих» точок, заявив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Генпрокурор Андрій Костін зазначив, що на місці трагедії працюють слідчі та експерти.«Проводяться невідкладні слідчі дії. Натепер ми розглядаємо всі можливі версії аварії гвинтокрила. Досудове розслідування доручено слідчим СБУ», — йдеться у повідомленні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь