Спецпроєкти

Конкурс на посаду керівника «Довженко-Центру»: проти ексдиректорки відкрили справу; будівля Держкіно, ймовірно, замінована


Сьогодні, 3 лютого, має відбутися конкурс на посаду голови «Довженко-Центру». Напередодні до Головного управління Нацполіції від Держкіно надійшла заява зі звинуваченнями однієї з кандидаток на посаду, колишньою в.о. директорки Олени Гончарук. Зараз адвокати вивчають матеріали справи.

У центрі заявили, що Олена Гончарук буде представляти свою програму на засіданні конкурсної комісії.

Перед початком конкурсу стало відомо про нібито мінування будівлі Держкіно, де мало відбуватися засідання. Зараз на місці працює поліція, до будівлі нікого не пускають, повідомляє Суспільне.

У Держкіно наголосили – повідомлення про замінування вони вважають недоречними, якщо ті є завідомо неправдивими. Засідання, за словами представників інституції, відбудеться з затримкою.

Олена Гончарук була в.о. директорки Центру з квітня 2021-го до листопада 2022-го. Восени минулого року її відсторонило Держкіно, призначивши на посаду кінологиню Юлію Каждан. Після скандалу між нею та іншими співробітниками Довженко-Центру посаду тимчасово мав обійняти кінокритик Андрій Алфьоров, але цього не сталося.

Наприкінці січня Держкіно опублікувало список претендентів на посаду керівника Довженко-Центру. Серед них:

  • Водка В.С.
  • Гончарук О.Ю.
  • Жаровський К.А.
  • Пантелєєв О.В
  • Слєпак С.В.
#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь