Спецпроєкти

«ШІ повинен бути корисним інструментом». OpenAI оголосила про оновлення чат-бота ChatGPT – що може змінитися?


Лабораторія OpenAI пропонує оновлення, у рамках якого чат-бот ChatGPT буде підлаштовуватись під користувачів. Це може стати причиною генерації суперечливих відповідей на запити, повідомляє видання PC.

Подробиці 

Розробники ChatGP наразі  працюють над оновленням, яке могло б додати індивідуальні налаштування для чат-бота. 

«Ми вважаємо, що ШІ повинен бути корисним інструментом для окремих людей, а отже, налаштовуватися під кожного користувача до меж, визначених суспільством», – йдеться у блозі компанії. 

Майбутнє оновлення має вирішити проблеми, пов’язані з тим, що ChatGPT був запрограмований з ухилом на політично і культурно чутливі теми. Зокрема, користувачі вказували, що ChatGPT скоріше писатиме позитивні вірші про чинного президента США Джо Байдена, але не про Дональда Трампа.

OpenAI працює над оновленням, яке надасть ChatGPT більшу свободу у реагуванні на різні запити. Це може допомогти вирішити проблему упередженості. 

 «Це означатиме, що система видаватиме результати, з якими інші люди можуть бути категорично не згодні», – зазначили в компанії.

Раніше ми повідомляли, що чат-ботом ChatGPT скористувалися вже 100 мільйонів людей на місяць. Сервіс повідомив про запуск пробної платної підписки.

Також ми розповідали, що пошукова система Baidu планує у березні запустити чат-бот на основі штучного інтелекту, аналогічного боту ChatGPT.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь