Спецпроєкти

В офіс IT-компанії MacPaw та у будинок CEO прийшли з обшуками держслужбовці – що відомо


В офісі компанії MacPaw і в будинку її власника Олександра Косована проходять обшуки через земельні ділянки, які компанія придбала в 2016-2021-х роках. Про це повідомив CEO компанії Олександр Косован. 

Згідно його заяви, після того, як компанія інвестувала десятки мільйонів доларів у розвиток ділянок, ними зацікавилися чиновники, «які тепер намагаються відібрати ці землі та актив».

«Ми не виключаємо, що через недосконалості у земельному законодавстві і його застаріле регулювання могли бути допущені якісь помилки посадовцями. Тому ми надаємо правоохоронцям всю запитувану інформацію та більш ніж три роки ведемо діалог з місцевою владою, щоб виправити ці помилки та мати можливість створити дійсно цікавий і цінний проєкт в Україні», – написав Олександр Косован.

Косован уточнив, що обшуки проводять Спеціалізована екологічна прокуратура, Головне слідче управління Нацполіції та оперативні працівники. 

Українська IT-компанія MacPaw має прибуток до мільйонів доларів на рік та команду з трьохсот працівників. Після початку повномасштабного вторгення MacPaw випустила два застосунки: для виявлення російських/ білоруських програм і відстежування місцеперебування команди.  Благодійний фонд MacPaw Foundation закупив військове обладнання, спорядження та медичних виробів на $5,4 млн.

Раніше ми розповідали, що ІТ-компанія MacPaw анонсувала відкриття музею техніки Apple у Києві. Пізніше стало відомо, що музей було відкрито в офісі компанії.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь