Спецпроєкти

Землетрус у Туреччині: кількість постраждалих та масштаб руйнувань


Сьогодні, 6 лютого, на півдні Туреччини і на півночі Сирії стався потужний землетрус силою 7,8 балів. Внаслідок землетрусу загинуло понад 1500 людей і було зруйновано понад тисячі будівель. Про це повідомили міжнародні видання CNN, Reuters, Associated Press та The Washington Post.

Подробиці 

Турецьке Управління з надзвичайних ситуацій повідомило, що землетрус магнітудою 7,4 стався в районі Пазарджик у провінції Кахраманмараш на глибині 7 км о 04:17 за місцевим часом.

У країні оголошено надзвичайний стан.

За даними Європейсько-Середземноморського сейсмологічного центру, йдеться про землетрус магнітудою 7,8. 

Також відомо про 42 повторні поштовхи, магнітуда найсильнішого з яких становила 6,6. Землетрус відчувався в кількох регіонах Туреччини, а також у Сирії, Лівані, Іраку, Єгипті, Греції, на Кіпрі, у Вірменії та Ізраїлі.

Кількість жертв землетрусу на півдні Туреччини постійно зростає. Загалом зруйновано 2 818 будівель. Пошуково-рятувальні роботи тривають. 

За словами президента Реджепа Тайїпа Ердогана, внаслідок землетрусу загинуло не менше 900 людей та майже 5400 отримали поранення. Пошукові загони витягли з-під завалів майже 2500 людей, пише WSJ.

«Наразі ми не знаємо, наскільки зросте кількість загиблих і поранених», – сказав Ердоган. 

Станом на 14:30 за київським часом кількість загиблих зросла до 1 014 людей. 

Через землетрус у країні постраждали об’єкти ЮНЕСКО – обрушилася історична фортеця у Газіантепі.

У сирійській провінції Алеппо також велика кількість жертв.  Агентство SANA повідомило про щонайменше 237 загиблих і 639 поранених у Сирії в результаті серії потужних землетрусів, центром яких стала південно-східна Туреччина.

Україна готова направити до Туреччини велику групу рятувальників, щоб допомогти ліквідовувати наслідки землетрусу, повідомив очільник МЗС Кулеба.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь