Спецпроєкти

Оскар-2023: команда українського фільму-номінанта «Будинок зі скалок» поділилась враженнями від результатів церемонії


«Будинок зі скалок» став єдиним фільмом, номінованим на премію «Оскар» у 2023 році, та другим в історії, коли серед країн-виробників є Україна. Фільм можна зараз побачити в кінотеатрах Києва та Львова. 

Подробиці 

Стрічка «Будинок зі скалок» не отримала Оскар. 12-го березня американські кіноакадеміки нагородили конкурента в номінації – фільм «Навальний» про російського політика. 

«Ми дуже пишаємось і щасливі, що були номіновані на Оскар та отримали можливість продовжувати говорити про війну проти України та довгострокові наслідки війни на дітей. Ми з Україною», – прокоментувала продюсерка фільму Моніка Геллстром, проєкти якої вже тричі номіновані на Оскар.

Команда фільму поділилася своїми думками щодо результатів Оскару:

«Тож всіх, хто переймається за долю Оскара, я запрошую в кінотеатри. А ще, завітайте на сайт фонду “Голоси дітей”. Цей фонд було створено Азадом Сафаровим та Оленою Розвадовською під час їхньої роботи над стрічкою. Вони допомагають дітям з зон підвищеного ризику. Фонду потрібна наша підтримка. Так само, як і українському кіно», –  прокоментувала одна з українських співродюсерок фільму Дар’я Бассель. 

«Додам, що кожна і кожен в нашій великій команді вболівав і працював над тим аби цей фільм стався, аби він промовляв до глядача. Фільм також підсвічує довгострокові наслідки війни на наше покоління у майбутньому, в тому числі, оповідаючи про людську крихкість та людську стійкість. Номінація на Оскар – це вже увага до України», поділилася друга українська співпродюсерка фільму Віка Хоменко.

На церемонії нагородження фільм представляла команда з усіх чотирьох країн – України, Данії, Швеції та Фінляндії.

Фільм данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта розповідає історію тимчасового дитячого притулку у нині окупованому Лисичанську.

Раніше ми повідомляли, що фільм «Будинок зі скалок» вийшов в український прокат з 9 березня. Стрічку можна побачити у Києві (Кіно42, Планета Кіно, Блокбастер, Жовтень, Ліра, Факел, Старт) та Львові (Планета Кіно, Форум). Детальна інформація про покази – на сайті KyivMusicFilm.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь