Спецпроєкти

Вбивство 5-річного Кирила Тлявова: суд оголосив вирок фігурантам справи


Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова за шість днів до четвертих роковин. Про це повідомляє кореспондент Суспільного з зали суду.

Рішення суду

Експоліцейський Іван Приходько отримав чотири роки позбавлення волі за неумисне вбивство. Втім, цей строк ув’язнення фактично становитиме шість місяців, бо Приходько до цього 3,5 роки знаходився в СІЗО.

Також колишній поліцейський має сплатити на користь держави понад 135 тисяч гривень, а родичам загиблого хлопчика та бабусі Кирила – 800 і 200 тисяч гривень відповідно. Адвокат Приходька збирається оскаржуватиме вирок суду.

Вирок для іншого правоохоронця Володимира Петровця – випробувальний термін на два роки за збереження патронів.

Петровця звинувачували у збереженні зброї та набоїв у будинку, в автівці, а також у хуліганстві і користуванні підробними документами на автомобіль. За зберігання набоїв правоохоронцю спочатку присудили чотири роки ув’язнення, а згодом покарання замінили на випробувальний термін. За зберігання патронів в автівці та за хуліганство Петровця виправдали, а розгляд частини щодо підробних документів закрили через завершення строків давності.

Інших двох фігурантів справи – Дмитра Кривошея та Станіслава Петровця, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім – суд виправдав.

Реакція родини Кирила Тлявова

Прокурор Максим Дергачов зазначив, що сторона обвинувачення збирається подавати апеляції на вироки і відстоювати свою початкову позицію.

«В сукупності ми просили для Приходька 7 років позбавлення волі, Щодо Володимира Петровця і Кривошея – по шість років, щодо Петровця Станіслава – чотири роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням», – прокоментував він.

Нагадуємо, майже чотири роки тому, 31 травня 2019 року 31 травня 2019 року у Переяславі-Хмельницькому на Київщині був смертельна поранений Кирило Тлявов.

П’ятирічний хлопчик грався у подвір’ї, а в сусідньому дворі четверо людей, серед яких двоє поліцейських, відпочивали та вживали алкоголь. Вони вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Одна з куль влучила у Кирила. 3 червня п’ятирічний хлопчик помер у лікарні.

Підозрюваними у вбивстві, яке після смерті Кирила перекваліфікували на умисне, були поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець. Їх арештували на два місяці без можливості внести заставу. Поліцейські своєї провини не визнали, а також не захотіли співпрацювати зі слідством.

Пізніше підозру оголосили ще двом громадянам, один з яких – неповнолітній син Петровця Станіслав.

Фото: Офіс генпрокурора

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь