Спецпроєкти

ВР знизила граничний вік для призовників до 25 років


Граничний вік призовників відтепер становитиме 25 років замість 27, як було раніше. Законопроєкт № 9281 підтримала Верховна Рада. Щоб він остаточно набув чинності, його має підписати президент.

У Мінобороні пояснили, що через тривале перебування на військовому обліку призовників призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби без статусу військовозобовʼязаних не може бути залучена за призовом під час мобілізації.

Нардеп від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко пояснює, що документ пропонує мобілізувати чоловіків віком від 25 до 27 років, які не проходили строкову службу6

«Загальній мобілізації підлягатимуть військовозобов’язані чоловіки, придатні та обмежено придатні за станом здоров’я, від 25-ти до 60-ти років без досвіду військової служби».

У Міноборони додають – прибуття призовників до територіальних центрів комплектування, соціальна підтримка й проходження медоглядів призводить до додаткових фінансових втрат та навантаження на медпрацівників.

Також ВР схвалила у першому читанні законопроєкт №9342. Він передбачає:

  • Щорічну відпустку для військових – 30 днів, її можна буде поділити на частини;
  • не допускати до участі в бойових діях мобілізованих без військового досвіду, які непройшли курс базової підготовки до одного місяця;
  • повернення доплат військовим – від 30 до 100 тисяч на місяць залежно від місця служби;
  • поверення доплат для військових, які отримали травму, строковиків, курсантів.

Раніше ми повідомляли, що українські ветерани взяли участь у забігу у США.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь