Спецпроєкти

«Залізні метелики» та «День Незалежності»: прем’єри фільмів відбудуться на Docudays UA


Стрічки «Залізні метелики» та «День Незалежності» ввійшли в національну конкурсну програму 20-го ювілейного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбудеться з 2 до 8 червня.

Подробиці 

Для стрічки «Залізні метелики» Романа Любого показ на Docudays UA стане національною прем’єрою. 

Це документальний фільм, який досліджує обставини збиття літака MH17, риторику російських пропагандистів навколо цієї події та реакцію світової спільноти на цей злочин.

Вперше «Залізні метелики» показали на кінофестивалі «Санденс» у конкурсній секції World Cinema Documentary Competition. В українських кінотеатрах фільм вийде 20 липня – прокат буде приурочений до 9-ї річниці катастрофи MH17.Для фільму «День Незалежності» Володимира Тихого фестивальний показ буде світовою прем’єрою. 

Стрічка зображує один День Незалежності очима «пляжних» патрульних, операторки ракетного комплексу, водовоза, мінометника, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу, художниці та народного депутата. 

Фільм вийде в українських кінотеатрах 24 серпня, в День Незалежності України.

Раніше ми повідомляли, що українські фільми «Бачення метелика» і «Залізні метелики» презентували  на кінофестивалі у Гаазі Movies That Matter.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь