Спецпроєкти

«Одна вагома причина»: у США зняли фільм про українських переселенців


У США зняли короткометражний документальний фільм «Одна вагома причина» про родину українських переселенців, повідомляє видання Variety. Режисерами фільму стали лауреати премії «Еммі» Перрі Пельц та Меттью О’Ніл. 

Подробиці 

25-хвилинний фільм розповідає про те, як українська сім’я через війну вимушено виїжджає до штату Вісконсин у США, де їх приймає американська родина.

«Поки Гнатюки пристосовуються до життя в Юніті — маленькому містечку, де живе 384 людини, і хвилюються за долю своїх родичів, які залишилися в Україні, вони також знаходять зв’язок із Люхтерхендами», – ідеться в описі стрічки

Прем’єра відбудеться на фестивалі Tribeca у Нью-Йорку – 7 червня 2023 року.  Фільм буде доступний для перегляду на YouTube з 20 червня – у Всесвітній день біженців.

У стрічці представлена перша онлайн-платформ Welcome.US, що дозволяє американцям зв’язатися з людьми, які шукають притулку в США.

Раніше ми повідомляли, що вийшов документальний фільм «Понівечене дитинство» про депортацію та примусову русифікацію українських дітей

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь