Спецпроєкти

Петиція про звільнення міністра культури Ткаченка зібрала необхідні 25 тисяч голосів


На платформі Кабінету міністрів необхідну кількість голосів – 25 тисяч – набрала петиція з вимогою звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури та інформаційної політики. Зараз петиція має бути розглянута урядом, і автор отримає відповідь на свою ініціативу.

У тексті звернення йдеться про звільнення Олександра Владиславовича Ткаченка з посади Міністра культури та інформаційної політики через його неналежне виконання службових обов’язків.

Автор петиції стверджує, що під час перебування на цій посаді Ткаченко спричинив стагнацію в культурній сфері, порушив пам’ять Героїв України та ігнорував важливість бійців, які жертвують своїм життям.

Користувачі соцмереж скаржилися, що петицію було важко підписати: сайт не завжди коректно працював, а іноді сторінка з петицією взагалі не завантажувалася.

Олександра Ткаченка призначили міністром культури та інформаційної політики України 4 червня 2020 року.

11 листопада 2021 року Ткаченко офіційно оголосив про свою заяву про звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики. Основною причиною його відставки стала реорганізація Міністерства культури та інформаційної політики та скорочення бюджету на культурні проекти на наступний рік. Згодом Ткаченко заявив, що незважаючи на свою заяву, він веде переговори, проте поки залишається на посаді.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь