Спецпроєкти

Український мультфільм «Мавка» стане серіалом: що про це відомо


Після прем’єри художнього фільму «Мавка. Лісова пісня» тепер він також має стати 3D-мультсеріалом. Режисером буде Олег Маламуж, а знімання відбуватимуться на студії «Анімаград», що входить до групи Film.UA. У розробці серіалу також бере участь французька компанія TeamTO, повідомляє Variety.

Проєкт, який представлять на Annecy’s Partners Pitch, стане приквелом фільму, пояснює Ксенія Баранова з Film.UA.

«Дії розгортаються одразу після битви між людьми та Лешем, охоронцем лісу, яка відбулася, коли решта лісових мешканців спали глибоким зимовим сном», — зазначає вона.

У кожному з 12 епізодів Мавка та її друзі зіткнуться з новими випробуваннями, отримають завдання допомогти лісу відновитися після битви та відновити порядок і гармонію.

«Коли ми почали розробляти плівку вісім років тому, це завжди мав бути великий IP. Ми назвали це “Всесвіт Мавки”, маючи на увазі мультиплатформенний крос-медійний проєкт. Ще до його випуску ми уклали багато ліцензійних і торгових угод, що є безпрецедентним на нашому ринку», – розповіла Variety продюсерка Ірина Костюк. За її словами, серіал розглядають як початок можливої франшизи.

«Мавка. Лісова пісня» став найкасовішим місцевим фільмом в Україні, а також найкасовішою анімацією. Наразі права на показ «Мавки» продали у понад 80 країн. Це перший український проєкт, який вийшов у такий широкий прокат.

У інших країнах український мульфільм «Мавка» також має успіх: за чотири дні прокату в Італії та Нідерландах касові збори склали майже €350 тисяч.

Мультфільм за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня» розпочали знімати у 2015 році. Загальний бюджет у липні 2021 року оцінювався в 187 млн грн.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь