Спецпроєкти

Франція може повністю заборонити TikTok на території країни через «загрозу нацбезпеці»


Сенат Франції опублікував звіт, що стосується стратегічного впливу TikTok у країні і висловлює намір заборонити цей додаток. У звіті вказується, що застосунок може становити «загрозу національній безпеці», і необхідно розглянути можливість його заборони.

У документі на 183 сторінках під назвою «Тактика Tiktok: непрозорість, додаток та тіньові маріонетки» висвітлені ризики того, що Китай навмисно використовує TikTok як інструмент «когнітивної війни» і не виконує своїх зобов’язань щодо захисту даних відповідно до європейського законодавства.

Французький сенат вказує, що китайський додаток збирає значну кількість даних, використання яких залишається «непрозорим».

Звіт є результатом чотиримісячного розслідування спеціального комітету, в якому було проведено слухання міністра цифрових технологій Жана-Ноеля Барро.

Серед 21 рекомендації головною є повне припинення діяльності TikTok до початку 2024 року, якщо компанія не надасть сенаторам додаткову інформацію щодо фінансового стану та обробки даних.

«Деякі країни припинили використання TikTok через загрози національній безпеці», – заявив Малхюрет, підкреслюючи, що Франція та ЄС також не повинні уникати необхідних кроків у разі необхідності.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь