Спецпроєкти

«Еммі-2024»: новинний сюжет та докфільм про Бучу отримали нагороди


У США визначили переможців 44-ї телепремії «Еммі» у галузі новин та документалістики, серед яких програма та документальна стрічка про війну в Україні, повідомили у соцмережах премії. 

Подробиці 

У номінації  «Найкраща новинна програма» переміг британський канал Sky News за програму «Битва за Бучу та Ірпінь» (The Battle For Bucha & Irpin). Цей випуск новин розпочався 5 березня 2022 року, коли відбувалися бої за Бучу та Ірпінь під Києвом.

«Цивільне населення розбомбили, і багатьом з них не залишилося нічого іншого, як тікати. А інших, включно з журналістами Sky, розстріляли у своїх автомобілях», – йдеться у повідомленні на сайті премії.

Український журналіст Азад Сафаров повідомив про те, що з-поміж 2600 заявок медіа з усього світу організатори премії відібрали лише чотирьох номінантів-фіналістів у категорії «Новини» (британський Sky News, бразильський Globo, Al Jazeera English і TV4 News зі Швеції).

До складу команди Sky News входять 12 медійників, зокрема двоє українців: Азад Сафаров і Артем Лисак, які також стали офіційними переможцями International Emmy Awards 2023.

У категорії «Видатний сценарій» переміг документальний фільм «Загублені душі Бучі» (The Lost Souls of Bucha) – про масову могилу під церквою в місті Буча.

Премію «Еммі» вручає Національна академія телевізійних мистецтв і наук (NATAS) за досягнення в галузі новинних і документальних програм в Америці.

Повний список переможців можна знайти тут.

У попередньому матеріалі ми повідомляли, що документальну стрічку «Україна: Материнська війна» (Ukraine: A Mother’s War) номінували на американську телепремію «Еммі» у галузі новин та документалістики у категорії «Найкращий новинний спешл»

Раніше ми розповідали, що вийшов трейлер документального фільму Шона Пенна про війну в Україні Superpower («Суперсила»). Пенн  працював над фільмом разом із продюсером і режисером Аароном Кауфманом.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь