Спецпроєкти

«За Лебіговича»: українці задонатили понад 20 млн грн – гроші передадуть у «Повернись живим»


Українці задонатили понад 20 млн грн на банку monobank «За Лебіговича», повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський. Мемний TikTok-президент Міша Лебіга передасть кошти у фонд «Повернись живим». 

Подробиці 

Вчора, 3 вересня,  співзасновник monobank Олег Гороховський повідомив, що у додатку mono можна купити скін для віртуальної картки із зображенням TikTok-президента Лебіговича: 

Щоб отримати скін, потрібно було задонатити на банку від 100 грн. 

Передісторія: Український блогер та волонтер Міша Лебіга під час одного зі своїх стрімів дивився й коментував передвиборчі дебати колишніх президентів Ющенка і януковича. Глядачі почали у коментарях закликати блогера піти в президенти. Невдовзі користувачі TikTok почали створювати про це меми, де Лебігу назвали кандидатом в президенти Лебіговичем (комбінація слів Лебіга та янукович). 

У мережі з’явився «офіційний» сайт кандидата у президенти Михайла Лебіговича. Та близько тижня у соцмережах з’явилися заклики  «Голосуй за Лебіговича». Пізніше Олег Гороховський  відкрив банку «За Лебіговича».  

Раніше ми розповідали, що українці за три доби задонатили 235 мільйонів гривень для 10 тисяч FPV-дронів у рамках збору від monobank, платформи UNITED24 і фонду «Повернись живим».

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь