Спецпроєкти

«Товари, яких не існує»: інформаційна кампанія UNFPA, яка розповідає про сексуальне насильство, зумовлене війною


В Україні випустили лінійку «Товарів, яких не існує», щоб розповісти про сексуальне насильство, зумовлене війною.

В асортименті – «Крем для рук з ефектом підтримки», «Туш для вій для погляду на себе з любовʼю», «Піна для гоління з відчуттям контролю над власним життям» та «Пластир, який допомагає загоювати рани травматичного досвіду». Всередині коробочок немає продуктів, а є інформація для всіх, хто постраждав від злочинів російських військових, про можливість отримати безплатну соціально-психологічну допомогу.

Офіс Генерального прокурора України з початку повномасштабної війни зафіксував 241 факт сексуального насильства, зумовленого війною. За даними ООН, незареєстрованих випадків у 10 — 20 разів більше.

Проєкт «Товари, яких не існує» є частиною інформаційної кампанії UNFPA (Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні), спрямованої на підвищення обізнаності українців щодо проблеми та Центрів допомоги врятованим. Адреси та контакти  можна дізнатися на сайті проєкту.

«Товари, яких не існує» зʼявилися на полицях 37 магазинів всеукраїнської мережі мультимаркетів «Аврора» в 11 містах України, де працюють Центри допомоги врятованим (ЦДВ), а саме у Києві, Запоріжжі, Херсоні, Львові, Дніпрі, Полтаві, Чернівцях, Мукачеві, Харкові, Одесі та Кропивницькому (адреси за посиланням). Продукти з лінійки є безкоштовними.

Раніше ми розповідали, що французький письменник Марк Леві видав книгу про викрадення українських дітей.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь