Спецпроєкти

Деякі ЖК у Києві зараз не отримують теплопостачання. Як пропонують вирішити проблему в КМДА?


Деякі житлові комплекси столиці, що підключені до автономних котельних, на сьогодні не отримують теплопостачання, повідомляють у КМДА.

Причина – відсутність договорів на постачання природного газу на ці котельні. Зараз будинки обслуговують приватні компанії, посадові особи яких – власники котельних або їх оператори – не уклали необхідні угоди з НАК «Нафтогаз». Також за цими адресами є заборгованість.

Житлові комплекси, де є проблема з теплопостачанням

  1. Вул. Жилянська, 59, ЖК «Дипломат Холл». ОСББ досі не уклало договір на постачання газу (Голосіївській район).
  2. Пров. Лабораторний, 7. Комерційна компанія відмовилась обслуговувати котельню. Обслуговуючи одразу чотири будинки, не розділила борг між ними та не уклала договір на постачання газу (Печерський район).
  3. Вул. Сергія Данченка, 28, 28-А, 28-Б, 30, 32, 32-А, 32-Б, 34, 34-А – ЖК «Крістер град» (Подільський район); Кадетський Гай, 8, 10, 12 – ЖК «Медовий» (Солом’янський район); вул. Андрія Аболмасова, 4, 4-А – ЖК «Friendly House» (Дніпровський район). Комерційна компанія, що обслуговувала котельні, в попередній опалювальний сезон почала споживати газ без заключення договору з НАК «Нафтогаз». Отримала газ за цінами постачальника останньої надії (що майже у 10 разів більше, ніж для населення) та закінчила опалювальний сезон із великим боргом. Сім котелень, що постачали тепло на всі ці будинки – не обслуговувались належним чином та знаходяться в жахливому стані. У однієї котельні пошкоджені майже всі димові труби.
  4. Вул. Миколи Вінграновського, 2, вул. Бориса Антоненка-Давидовича, 1 – ЖК «Вудсторія». Комерційна компанія, що обслуговувала котельні, в попередній опалювальний сезон почала споживати газ без заключення договору з «Київгазом» та НАК «Нафтогаз». Відкрито кримінальне провадження.
  5. Вул. Алматинська, 109. ОСББ переймає на себе право управління котельнею, і досі не укладено договір на постачання газу.

Що пропонує КМДА?

Столична влада закликає мешканців будинків самоорганізуватися, створити ОСББ та ухвалити рішення щодо котельні:

  • самостійне управління,
  • передача в комунальну власність і в управління «Київтеплоенерго» (якщо немає боргу за газ).

«Найбільш ефективним та дієвим вирішенням цієї критичної ситуації є самоорганізація будинкової громади, яку міська влада готова підтримувати та супроводжувати в межах повноважень», – йдеться в повідомленні.

КМДА наголошує, що зараз десятки родин, зокрема з маленькими дітьми, змушені проживати в оселях без тепла. Люди частіше використовують електроприлади, що підвищує ризик надмірного навантаження на електромережі.

Нагадаємо, опалювальний сезон в Києві цьогоріч почався 11 жовтня. Першими до тепла підключали заклади соціальної сфери.

Фото з обкладинки: ЖК Вудсторія, DOM.RIA

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь