Спецпроєкти

В Україні функціонуватиме реєстр засуджених за злочини стосовно дітей на сексуальному ґрунті


Офіс Генерального прокурора завершив базовий етап наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

У реєстрі збиратимуть та зберігатимуть дані про осіб, які вчинили кримінальні правопорушення цієї категорії. До нього увійшли також і ті, чия судимість за злочини законно знята або погашена.

Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду. У реєстр вносять прізвище, імʼя та по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, злочину, за який його було засуджено. Також вона міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду.

Наразі до Реєстру внесли дані про більш ніж 600 злочинців. Ювенальні прокурори працюватимуть з обробкою даних та подальшим веденням реєстру.

Сформована електронна база стане запобіжником повторного вчинення злочинів проти статевої недоторканості дітей, повідомляють в Офісі генпрокурора.

Доступ до реєстру матимуть правоохоронці, директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

«Завдяки цій можливості вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. І як результат у майбутньому – попередження злочинності стосовно малолітніх та неповнолітніх», – йдеться в повідомленні.

Раніше ми повідомляли, що у Європі презентували книгу про викрадення українських дітей окупантами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь