Спецпроєкти

«Щось просте, тваринне, сильне»: у Берліні пройде виставка про Південь України


У суботу, 17 лютого, у фоє Інституту Пілецького відкриється українська виставка «Щось просте, тваринне, сильне» у рамках світової прем’єри стрічки «Редакція» на 74-му Берлінале.

Подробиці 

В експозиції будуть представлені:

  • роботи членів команди стрічки; 
  • фотографії Херсонщини та портрети місцевих жителів/-ок;
  • інтерв’ю з медійниками й медійницями.

Учасники/-ці події: режисер Роман Бондарчук, оператор Вадим Ільков, продюсерка й співсценаристка Дарʼя Аверченко, фотограф Олександр Течинський та фотографка Лі Білецька. 

О 15:30 розпочнеться дискусія за участі Романа Бондарчука і Дарʼї Аверченко, а також виконавця головної ролі й нині військового ЗСУ Дмитра Багненка. У фокусі розмови – характер й унікальність Півдня України та вплив повномасштабного вторгнення та російської окупації на ці території. 

 Виставка триватиме з 17 до 21 лютого 2024 року. Вхід вільний. 

Графік роботи:

17 лютого, 15:00–18:00,

18–21 лютого, 10:00–18:00.

Раніше ми розповідали, що 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі покажуть новий ігровий фільм «Редакція» Романа Бондарчука.

Головний герой фільму – молодий науковий співробітник природничого музею Юра. Він намагається врятувати рідкісних тварин від знищення на українському Півдні. Шукаючи бабака степового, він стає свідком підпалу лісу та опиняється у центрі таємничого ритуалу місцевих чиновників.

В українських кінотеатрах фільм можна буде подивитись восени 2024-го року.

Берлінале – це міжнародний кінофестиваль, який вважають одним із найпрестижніших фестивалів Європи та світу. Його проводять щороку у лютому з 1951-го.

У попередньому матеріалі ми повідомляли, що письменниця Оксана Забужко увійшла до складу журі основного конкурсу «Берлінале-2024».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь