Спецпроєкти

На африканських заводах з переробки какао закінчуються боби – як це вплине на експорт шоколаду


Головні африканські заводи з виробництва какао в Кот-дʼІвуарі та Гані припинили або скоротили переробку, бо не можуть дозволити собі купувати боби. Про це повідомляє агенція Reuters.

Подробиці 

Виробники шоколаду, які забезпечують майже 60% світового виробництва какао, підвищили ціни на продукт після трьох років поганого врожаю какао.

Зростання цін змінило традиційний механізм глобальної торгівлі какао, за яким фермери забезпечують бобами місцевих дилерів, які потім продають їх глобальним компаніям, як Nestle.

Один із девʼяти великих африканських заводів припинив закупівлю бобів через їхню ціну. Водночас у Гані, яка є другим за величиною виробником какао, від початку сезону у більшості заводів призупиняли роботу на кілька тижнів. У державній Cocoa Processing Company кажуть, що працюють на 20% потужностей через брак бобів.

Дефіцит бобів може призвести до того, що ціни на шоколад у всьому світі різко зростуть.

Міжнародна організація з виробництва какао вважає, що невідповідність попиту і пропозиції залишить ринок із дефіцитом у 374 тисячі тонн цього сезону, тоді як минулого сезону він становив 74 тисячі тонн.

Раніше ми повідомляли, що Італія стала першою європейською країною, у якій заборонили виробництво та продаж штучного мʼяса.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь