Спецпроєкти

Крафтові продукти, лекторій та виступи діджеїв. На вихідних у столиці відбудеться фестиваль True & Local


31 серпня та 1 вересня у Києві понад 40 крафтових виробників, 5 топових пекарень, шеф-кухарі, нутриціологи та 8 українських DJs зберуться на одній локації на масштабний гастрономічний фестиваль локальної крафтової та фермерської гастрономії True & Local.

Одинадцятий True & Local присвячений темі Обжинок — українському святу врожаю та єднання. Головна ідея заходу — популяризація локальної слоуфуд-їжі як основи сучасного харчування з урахуванням традицій української кухні.

На фудмаркеті будуть представлені 40 резидентів «Лавки Традицій» з різних куточків України, які виробляють якісні продукти з сучасним екологічним підходом та автентичною концепцією. Серед них — виробники сирів та молочних продуктів, ковбас та м’яса, напоїв, чаїв, меду та солодощів, а також веганських альтернатив. На всю продукцію «Лавки Традицій» на фудмаркету діє бонус від партнера — 20 % знижки при розрахунку картою Mastercard® .

Фестиваль підтримує благодійний збір «Плюс на життя» від Сільпо, Лавки Традицій та проєкту «Птахи» Тати Кеплер, мета якого — зібрати 40 000 000 гривень на засоби тактичної медицини для підрозділів ГУР, батальйону «Вовки Да Вінчі», бригад «АЗОВ» і 3 ОШБр. Долучитись до збору на True&Local можна, придбавши продукцію обраних виробників або спеціальні благодійні лоти — крафтові хлібні пташки та зліпки хліба, а також особливий витриманий фермерський сир.

Програма

  • Живий музей хліба — особлива родзинка фестивалю, де майстрині представлять понад 20 видів автентичного українського хліба: комеч, дивень, чесанка, медяник, короваї та коржики.
  • Тематична вечеря з шефом Ігором Мезенцевим для любителів ексклюзивних кулінарних досвідів. Засновник проєкту «Ліс Вечеря» розкаже про дослідження натуральної їжі та український автентичний підхід до її приготування. У меню — страви з фермерських продуктів та авторські українські сезонні напої, тематично присвячені святу українських Жнив. Квиток можна придбати тут.
  • Фудкорт — 7 точок сучасної української кухні від молодих київських кухарів та шеф-кухарів від «Сільпо Ресто», які використовують для своїх страв фермерські продукти та оригінальні рецепти. А ще — особлива вибірка крафтового пива і квасу від Власної броварні Сільпо і ексклюзивні вина власного імпорту.
  • Хлібний поп-ап від київських пекарень нової хвилі — «Завертайло», «Спельта», Leila Bakery, «Марчук Хліб», а також «Крафтяр» від «Сільпо» доповнить гастрономічну концепцію фестивалю. Також на заході діятиме квітковий поп-ап із сезонною вибіркою фермерських квітів.
  • Лекторій для тих, хто хоче дізнатись більше про тему здорового харчування та зануритись в невеликий історичний екскурс з української їжі. Серед лекторів — Наталія Самойленко, Анна Завертайло, Олена Брайченко, Костянтин Грубич, а також представники проєкту Slow Food Ukraine.
  • Музичний супровід True&Local цього разу представлять електронні українські артисти. Всього протягом заходу виступлять 8 діджеїв та музикантів з оригінальним та різноманітним музичним баченням. У лайн-апі — Valeria ObodzinskaMark GolosBellisOchiiLostlojicKatia StieberData Molfar та Hanna.

З інших активностей — велика зона для дитячого відпочинку, музей хліба та пет-станції для комфортного відпочинку з тваринами.

Місце проведення фестивалю: «Культмотив», Київ, вул. Спаська, 36/31
Дата: 31 серпня — 1 вересня
Вхід на фестиваль вільний.

Раніше ми повідомляли, що Uklon Delivery та «Пузата хата» запускають доставку у столиці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь