Спецпроєкти

Картопля для Lay’s: досконалість у кожній скибочці


Однаково золотисті, хрумкі та смачні чипси у кожній пачці Lay’s — одна з головних причин популярності бренду серед українських споживачів. Проте мало хто замислюється, яким чином вдається забезпечити цей незмінний стандарт якості. А дарма, адже ця історія про українську працьовитість, досвід та відповідальність надихає і нагадує, що ми маємо купу причин пишатися своїм. Зазирнемо на виробництво Lay’s, щоб дізнатися, які етапи проходить кожна картоплина перед тим як стати улюбленими чипсами мільйонів українців. 

Коли картоплини спеціальних чипсових сортів, вирощені на полях різних куточків України, потрапляють на виробництво, вони проходять перевірку на відповідність низці характеристик, таких як розмір, форма та колір. Це дозволяє відібрати лише ті бульби, які ідеально підходять для виготовлення чипсів Lay’s.

Після цього картопля проходить лабораторні аналізи, що перевіряють вміст крохмалю та цукрів, а також відсутність сторонніх мікроорганізмів. Ретельне тестування в лабораторії — запорука того, що до виробництва Lay’s доходять лише картоплини, що повністю відповідають всім вимогам безпеки для харчової продукції. 

Далі відібрана чипсова картопля для Lay’s проходить ретельне миття і ще одну інспекцію якості, після чого відправляється на нарізання, де автоматика суворо контролює рівномірну товщину кожної скибочки, та смаження. На останньому етапі важливу роль відіграє кожна деталь, адже від часу смаження, кількості та температури олії, а також об’єму вологи в обсмажених скибочках залежить фінальна текстура саме тих Lay’s, які ми любимо. Після обсмажування кожна партія також перевіряється на наявність дефектів — картоплини з темними плямами або зеленню видаляються.

Заключний етап контролю — сенсорний аналіз, під час якого оцінюються смак, текстура та аромат готової продукції на відповідність унікальному «Золотому стандарту» Lay’s. 

Працівники на виробництві Lay’s ставляться до контролю з максимальною відповідальністю, адже пишаються якістю продукту, що виробляють, і прагнуть підтримувати її стабільно високою. «Всі описані заходи контролю — це безперервний процес, що повторюється щодня, із щотижневими, місячними та квартальними аудитами, — пояснюють на виробництві. — Такий підхід забезпечує відповідність найвищим стандартам, що вищі навіть за ДСТУ, і стабільну якість продукції Lay’s, на яку споживачі завжди можуть розраховувати».

Чипси Lay’s — це результат роботи українських фахівців, які щоденно забезпечують безперервний контроль на всіх етапах виробництва, від поля до пачки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь