Запитання до нутріціолога: чи є корисним яблучний оцет і кому його вживати не можна?
В особистих побачила повідомлення:
«Доброе утро! Я у Вас не давно)) а для чего уксус?! Благодарю за ответ».
Є сенс відповісти публічно: питання рано чи пізно виникало у багатьох.
Яблучний оцет
Отримують з яблучного сировини: соку або пресованих яблук. Технологія аналогічна з виробництвом винного оцту: бактерії самостійно роблять всю ферментацію.
Оцет:
1. допомагає тримати в межах норми рівень цукру в крові, стримує розвиток інсулінорезистентності та її перехід у цукровий діабет 2 типу
2. оздоровлює судини, знижує прогресування атеросклерозу, сприяє нормалізації тиску крові, покращує структуру судинної стінки при варикозній хворобі
3. допомагає розщеплювати білки в стравах.
4. містить пробіотики, що зміцнюють здоров’я кишечника (якщо йдеться про сирий і нефільтрований яблучний оцет)
5. підвищує рівень енергії завдяки виробленню вітаміну B12
6.зміцнює імунну систему
Але яблучний оцет – не панацея і не той продукт, який треба і можна всім без перебору. Протипоказання: проблеми з нирками, підшлунковою, панкреатит, цироз, виразки, індивідуальна непереносимість.
Чи можна вам яблучний оцет?
Перш ніж я пораджу особисто вам apple cider vinegar (або інший продукт) додавати/забирати з раціону, я вивчу ваш організм, скерую вас на аналізи і лише тоді дам рекомендації.
Все – на консультації.
PS. Додати 1 ложку яблучного оцту в зелений овочевий салат як заправку замість винного / бальзамічного оцту – це не має протипоказань.
Оригінал тексту за посиланням.
Думка редакції може не збігатися з думкою авторки колонки.